Kun itä ja länsi vaihtoivat paikkaa

Pia Westerbergin rastikoru Kuva: Terhi JaakkolaTämän vuoden uutuutena Jukola-kaupassa ovat Pia Westerbergin suunnistusaiheiset korut. Kultaseppä osallistuu itse kolmatta kertaa Venlojen-viestiin ja on kutakuinkin yhtä kauan suunnitellut rastikoruja. Mieluiten suuria koruja suunnitteleva Pia kertoi oivaltaneensa pian, etteivät metsässä liikkuvien korut voi olla kovinkaan kookkaita.

Toinen hauska kömmähdys sattui ilmansuuntien kanssa. Rastiriipusten ensimmäisten versioiden valuvaiheessa itä olikin hypännyt lännen tilalle. Koruja ehdittiin jo jakamaan muutamia kappaleita, kunnes korun palkinnoksi saanut Minna Kauppi huomasi virheen. Näitä harvinaisia, ilmansuunnat uudelleen sijoittaneita koruja on olemassa noin kolmisen kymmentä kappaletta. Kenenköhän kaulasta nämä löytyvät? Pian Westerbergin koruja on  maailmanmestarin lisäksi myös kuninkaallisilla. Tarja Halonen on lahjoittanut yhden korun Ruotsin kruununprinsessa Victorialle.

Jukola-kauppa myy korujen ja virallisten Jukolan tapahtumatuotteiden lisäksi tänä vuonna mm savumuikkuja ja loimulautoja. Jos pieninkin kisapaita (86cm) on liian suuri, voi Jukolan-kävijä ostaa muistoksi hilpeällä hirvenkuvalla varustetun vauvojen Jukola-bodyn. Myynnissä on myös Jukolan postikortteja ja -merkkejä. Jukola-kaupan lähetettäväksi jätetyt postit saavat kylkeensä ainutlaatuisen Jukola-leiman.

Jukola-kauppa on avoinna 14.6.2014 klo 9.00 – 15.6.2014 klo 15.00

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti