Harjoittelu

Kevään harjoitukset

Keväällä 2014 tarjotaan Kuopion kaupungin lähimaastoissa kolmella eri alueella yhteensä kuusi erilaista harjoitusta. Harjoitusmaastot edustavat Kuopio-Jukolan maastoja. Kartat ovat hyvälaatuisia tulostekarttoja, koko A4. Niihin on tulostettu myös rastimääritteet. Rastit on merkitty maastoon valkealla muoviputken pätkällä, johon on merkitty rastikoodi. Harjoituskartat maksavat  5 eur/kpl ja postituskulut. Vaihtoehtoisesti on tarjolla kunkin alueen harjoitukset (2 kpl) OCAD-liitetiedostona, 120 eur/tiedosto.

Tehoharjoitteluviikonloppu 29.5 – 1.6.2014

Helatorstaina 29.5.2014 järjestetään Jukolan kilpailumaaston käyttämättömässä osassa ”Helatorstaiviikkorastit”. Kuntorasteille pääsee klo 14-17. Kartta on tulostekartta Kuopio-Jukola -kartasta. Rasteilla on Jukola-tyyppiset pukit ja leimasimet paikoillaan helatorstaina. Rasteilla on heijastimet ja ne soveltuvat siten myös Jukolan yöharjoitteluun. Matkat: A-rata 6,6 km, B-rata 4,7 km ja C-rata 2,6 km. Opastus Puutossalmen- ja Enonlahdentien risteyksestä,
n. 3 km Vehmersalmen sillalta. HUOM! Paikoitustilaa rajoitetusti, suosikaa kimppakyytejä!

Perjantaina (30.5) ja lauantaina (31.5)  on hyvä tilaisuus hyödyntää muita Kuopio-Jukola -harjoituksia Kuopion lähiympäristössä. Sunnuntaina 1.6 on Kuopio-Jukola kenraali-kansalliset vuoden 2012 SM-viesti (R1) maastossa Leppävirran Laitilanniemellä.

Kuopion lähimaastojen harjoitukset 

Ylämäki
1. Rastinottoharjoitus, 3,9 km, soveltuu hyvin viestiharjoitukseksi
2. Reitinvalintaharjoitus 6,9 km

Vuorilampi
3. Runsasrastinen harjoitus, 5,2 km, soveltuu hyvin viestiharjoitukseksi
4. Pitkämatka 7,6 km

Jynkänvuori
5. Runsasrastinen harjoitus, 4,1 km, soveltuu hyvin viestiharjoitukseksi
6. Reitinvalintaharjoitus 5,4 km

Lisäksi 1.6.2014 pidettävien kansallisten jälkeen on harjoittelumahdollisuus vuoden 2012 SM-viestimaastossa (Laitilanniemi), jonka on kartoittanut Kuopio-Jukolan kartoittaja Jussi Silvennoinen. Laitilanniemeen laaditaan malliradat Venlojen ja Jukolan viestejä ajatellen. Lisäksi maastossa on runsaasti rasteja omatoimiseen harjoitteluun. Rasteilla on oikeat rastiliput ilman heijastinnauhoja. Kartan koko on A4 ja määritteet on tulostettu kartan reunaan. Laitilanniemen harjoituskartat maksavat 8 eur/kpl ja postikulut. OCAD-tiedoston hinta on 160 eur. Laitilanniemen alue on harjoittelukiellossa 1.6.2014 saakka.

Laitilanniemi
7. Venlojen viestin mallirata 5,0 km
8. Jukolan viestin mallirata 8,5 km
9. Omatoiminen harjoitus (maastossa runsaasti rasteja)

Kuntosuunnistuksista, jotka alkavat huhtikuun lopussa, saa myös hyvää harjoitusta Kuopio-Jukolaan. Kuopion Suunnistajien kuntosuunnistuskalenteri löytyy seuran sivuilta: www.kuopionsuunnistajat.fi

Harjoituskarttatilaukset ja tiedustelut: sari.jetsonen(at)jukola.com.

Kuopion kiintorastikarttoja myydään osoitteessa: Kuopion kaupungin valtuusto-virastotalo, asiakaspalvelu, Suokatu 42, Kuopio.

Kuopio-Jukolan tarjoamat harjoittelualueet kaupungin läheisyydessä.

Kuopio-Jukolan tarjoamat harjoittelualueet kaupungin läheisyydessä.

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti