Kuopion Suunnistajat

Kuopion Suunnistajat – monessa mukana

Syksyllä 1948 perustettu Kuopion Suunnistajat on yksi Suomen vanhimmista suunnistuksen erikoisseuroista. Seura on jopa hieman vanhempi kuin Jukolan viesti.

Kuopion Suunnistajien toiminta on ollut aktiivista kaikkina toimintavuosina. KuoSussa on tällä hetkellä noin 300 jäsentä, joista kolmannes osallistuu kilpailutoimintaan. Seuralla on oma toimitila Kuopion keskustan tuntumassa. Talvisin KuoSu ylläpitää suosittua Tervaruukin hiihtomajaa Kallaveden rannalla ja kesäisin kuntoilijoille järjestetään suosittuja Torstairasteja. Seuran puheenjohtajana toimii Timo Suhonen.

Kuopion Suunnistajat on ollut ahkera kilpailujen järjestäjä niin kesällä kuin talvellakin. Perustamisen jälkeen, heti seuraavana kesänä 28.8.1949, kuopiolaiset urakoivat onnistuneesti jo maaottelukatsastuksen. Ensimmäinen KuoSun isännöimä SM-viesti suunnistettiin 1954. Kaikkiaan SM-kilpailuja on järjestetty yhdeksän kertaa, viimeisin 2012 SM-viestit (R1).

Kuopiossa on ratkottu myös vuoden 1988 hiihtosuunnistuksen MM-mitalit. Tuolloin ohjelmassa oli ensi kertaa myös pikamatkat. Kuopion Suunnistajat oli merkittävässä roolissa vuoden 1996 Mehtä-Jukolassa, joka järjestettiin kolmen seuran yhteistyönä. Jukolaan osallistui silloin lähes 10000 suunnistajaa.

Nuorisotoiminta on aina ollut hyvin tärkeässä asemassa KuoSussa. Sadat ja tuhannet kuopiolaislapset ja -nuoret ovat vuosien mittaan saaneet suunnistusoppia seuran harjoituksissa, leireillä ja kilpailumatkoilla.

Unohtumattomia suunnistuselämyksiä Kuopion Suunnistajat on tarjonnut myös muille junioreille. Kuopiolaiset ovat järjestäneet kolme kertaa valtakunnallisen nuorten leirin. KuoSu on saanut  työstään Nuori Suomi Sinettiseura -laatutunnustuksen, joka velvoittaa jatkamaan tärkeää työtä lasten ja nuorten parissa.

Kuopion Suunnistajat on osaltaan juurruttanut suunnistusharrastusta Kuopion lisäksi vahvasti myös koko Pohjois-Savoon. KuoSu on vankka suunnistuksen perusseura, jolla on pitkät perinteet ja valoisa tulevaisuus. Tästä on hyvä jatkaa.

Kuopion Suunnistajat toivottaa kaikki suunnistuksen ystävät tervetulleeksi Kuopio-Jukolan kauniisiin maisemiin!

Kuopion Suunnistajat 1948

Kuopion Suunnistajat 1948

Suosittu Tervaruukin hiihtomaja Kallaveden rannalla

Suosittu Tervaruukin hiihtomaja Kallaveden rannalla

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti