Yleisölle

Valio-Jukola 2012 tunnelmia

Valio-Jukola 2012 tunnelmia

Kisaviikonlopun aikataulu ja eri toimintojen aukioloajat löytyvät ylävalikosta Kilpailuinfo  >  Aikataulu.

Jukolan viesti on maailman suurin suunnistusviesti ja yksi suurimmista urheilutapahtumista Suomessa. Viime vuosina osanottajamäärät ovat nousseet jo yli 16 000 suunnistajaan. Naiset kilpailevat omassa Venlojen viestissään lauantaina klo 13:00 alkaen ja läpi yön juostava Jukolan viesti on avoin miehille ja naisille. Jukolan viestin lähtö tapahtuu klo 23:00. Katsojia kisa-areenalla on noin 30 000. Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kuopio-Jukola 2014 järjestäjänä on Kuopion Suunnistajat ry.

Kuopio-Jukolan kilpailukeskus sijaitsee Kuopion Vehmersalmen Rytökylässä. Kaikki tarvittavat toiminnot on rakennettu 52 hehtaarin suuruiselle peltoaukealle. Suurin osa kilpailijoista myös majoittuu tämän alueen reunoilla olevilla teltta-alueilla. Kilpailua voi seurata suoraan kisa-areenalla lähdön, vaihdon ja maalin osalta. Areenalla on myös kaksi isoa valotaulua, joille välittyy koko ajan TV-kuvaa maastosta ja muusta kilpailunkulusta, joten kilpailun jännitys on nähtävissä ja kuultavissa koko ajan.

Kilpailukeskuksesta löytyy isot ravintolat, kahvilat ja mallasrasti. Lisäksi löytyy grillejä ja jäätelönmyyntiä. Alueella on myös mm. urheiluun ja vapaa-aikaan liittyviä kauppoja ja esittelypisteitä, joista yleensä löytyy erinomaisia kisatarjouksia. Kannattaa käydä tutustumassa.

Puolustusvoimat on Kuopio-Jukolan päätukija. Se antaa järjestäjien käyttöön runsaasti erilaista kalustoa ja on vetänyt kilpailumaastoon lähes 50 km kaapeleita tulospalvelua ja televisiota varten. Ilmavoimat esittelee kilpailukeskuksessa toimintaansa. Sen esittelypisteessä on paljon mielenkiintoista katsottavaa. Ja löytyyhän sieltä Sotilaskotikin. Hornet-hävittäjän soololentonäytös nähdään kilpailukeskuksen yllä Jukola-juhlan jälkeen noin klo 20:15. Hornet siivittää myös Jukolan viestin käyntiin klo 23:00.

Koska kilpailukeskus sijaitsee luonto-olosuhteissa pellolla, kannattaa varustautua sään mukaisesti. Illalla ja varsinkin yöllä saattaa olla kylmä. Sadevarustus repussa takaa yleensä aurinkoisen sään! Jos pelto on sateiden jäljiltä kosteaa, mukana olevista kumisaappaista saattaisi olla iloa.

Kilpailukeskukseen on vapaa pääsy. Auton pysäköinti pellolla olevalle parkkipaikalle maksaa 15 eur. Parkkipaikat ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Jos olet tulossa autolla Kuopion keskustan suunnasta, suosittelemme pohjoista reittiä Vehmersalmelle. Seuraa tienvarsiopastusta.

Savon Linja Oy järjestää bussikuljetuksia Kuopiosta kilpailukeskukseen. Matkustajamäärää on mahdoton arvioida ennakkoon. Busseja on varattu ennakkoarvion perusteella riittävästi ja liikennöitsijällä on valmiudet reagoida lisäkalustolla. Matkan hinta on 10 eur/suunta. Tällä hetkellä voimassa olevia aikatauluja löydät ylävalikosta:  Kilpailuinfo  >  Liikenne Jukolaan.

Kuopiolaiset laivayhtiöt järjestävät laivakuljetuksia Kuopion matkustajasatamasta ja Kuopionlahdelta Vehmersalmelle. Laivamatkan hinta on 15 eur/suunta. Vehmersalmen satamasta on kilpailukeskukseen 3 km, jonka voi kulkea myös bussilla, hinta 2 eur/suunta. Laiva-aikatauluja ja lisätietoja tästä laivayhtiöiden järjestämästä mahdollisuudesta löytyy yhtiöiden omilta sivuilta:   www.koskilaiva.com ja www.roll.fi.

Vehmersalmen yrittäjät ovat järjestäneet kisaviikonlopuksi sataman ympärille ohjelmaa. Monet kaupat ja ravintolat ovat avoinna myöhään iltaan ja jopa yöllä. Myös toritapahtuma löytyy.

Vehmersalmen tapahtumista ja palveluista löytyy tarkempia tieoja Kuopion kaupungin sivuilta tästä.

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti