Kilpailuinfo

Kuopio-Jukola 2014 kilpaillaan erilaisessa savolaisessa, suunnistuksellisesti neitseellisessä ja moni-ilmeisessä maastossa. Kilpailualueelta ei ole aikaisempaa nykyaikaista suunnistuskarttaa ja siellä ei näin ollen ole ilmeisesti aikaisemmin kilpailtu.

Kartoituksen historiaa alueelta löytyy tosin 236 vuoden takaa. Kilpailualueen tiettävästi ensimmäinen kartta julkaistiin vuonna 1778, ruotsinvallan aikana. Tarkempi kartoitus tehtiin 119 vuotta myöhemmin, vuonna 1897, Suomen ollessa Venäjän keisarikunnan autonominen suurruhtinaskunta. Ja jo heti seuraavana vuonna 1898 tehtiin alueen täydennyskartoitus. Kartta oli hyvin selkeälukuinen ja kulkukelpoisuus erinomaisesti kuvattu. Kilpailukeskuksen ja Huuhanvuoren ensimmäinen kartta löytyy vuodelta 1909. Kilpailun tasapuolisuuden varmistamiseksi vanhoja karttoja tullaan julkaisemaan näillä sivuilla myöhemmin.

Kuopio-Jukola 2014 -kartta on hieman uudempi. Se on Jussi Silvennoisen laserkeilauksen pohjalta valmistama, alueen koko on noin 12 km2. Maastoa hallitsee neljä suunnistuksellisesti erityyppistä mäkikokonaisuutta ja yksi kapea vesistöalue. Nimet Huuhanvuori ja Nousuvuori kertovat alueen ominaisuudesta – korkeuserojakin löytyy. Kilpailualue on säästynyt suurilta taloushakkuilta ja kulkukelpoisuus onkin maastossa pääosin hyvä.

Kuopio-Jukolan maasto tarjoaa osallistujille kilpailun, joka on veikeä kokemus ja lumoava elämys!

Kuopio-Jukolan kilpailumaastoa

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti