Jämsän kaupunki

Jämsä – Elämäsi tarina

Jämsä on vireä ja kehittyvä kaupunki keskellä Suomea, mukavasti Tampereen ja Jyväskylän puolivälissä, Päijänteen rannalla. Jämsässä yhdistyvät luonnonläheinen asuminen, monipuolinen harrastaminen sekä hyvät työ – ja opiskelumahdollisuudet.

Jämsässä on asukkaita noin 22300. Jämsä on pinta-alaltaan laaja kaupunki. Pinta-alaa kaupungilla on 1824 neliökilometriä (Helsinki 765 neliökilometriä). Jämsällä on metsää kuljettavaksi ja rantaa on runsaasti. Seitsemäsosa kaupungista on sisävettä.

Jämsä tunnetaan Päijänteen, Himoksen ja kauniin luonnon ohella myös paperi- ja ilmailuteollisuudesta, huopatossuistaan sekä Jämsän Äijästä. Jämsän Äijä oli iloinen jämsäläinen kulkija ja kauppamies. Veijari josta kirjoitetut tarinat ovat jopa 150 vuoden takaa. Jämsän Äijä on jämsäläisten tarinoiden alkulähde, kaikkien tarinoiden isä.

Tekemistä ja näkemistä löytyy kaikenikäisille. Jämsän Himoksesta on kasvanut yksi Suomen suosituimmista matkailu- ja tapahtumakeskuksista, jossa voi harrastaa kaikenlaista aina golfista kalastukseen ja laskettelusta moottorikelkkailuun. Toimintaa ja elämyksiä riittää vuoden jokaiselle päivälle.

Kesäaikaan Jämsän seutu tarjoaa runsaasti tapahtumia niin Himoksella, kaupungin keskustassa kuin useissa seudun kylissä. Rock-, pop-,iskelmä- ja tanssifestivaalit Himoksella ovat jo maankuuluja. Seudulta löytyy myös uima- ja jäähalli, kulttuuria, taidegallerioita, kesäteatteri, hyviä ravintoloita sekä mielenkiintoisia erikoismyymälöitä.

Tervetuloa kokemaan elämäsi tarinaa Jämsään!

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti