Valiokunnat ja tehtävät

Jämsä-Jukolassa toimii seuraavat valiokunnat. Voit olla yhteydessä suoraan valiokuntien puheenjohtajiin lähettämällä sähköpostia osoitteella etunimi.sukunimi@jukola.com

Kenttävaliokunta vastaa kilpailukeskuksen suunnittelusta, rakentamisesta ja purkamisesta, joten kenttävaliokunnasta löytyy monipuolisia tehtäviä. Tehtäviin kuuluvat sähkö- ja vesihuollon suunnittelu ja toteutus. Valiokuntaa vetävät kenttäpäälliköt Reima Taipale ja Kari Riekki.

Huoltovaliokunta vastaa vesi- ja jätevesihuollon sekä jätehuollon suunnittelusta ja toteutuksesta. Valiokuntaa vetää huoltopäällikkö Pekka Kuusipohja.

Liikenne- ja turvallisuusvaliokunta vastaa liikenteen ja paikoituksen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä kisojen turvallisuuteen liittyvistä asioista kuten järjestyksenpito, paloturvallisuus ja ensiapu. Valiokuntaa vetää Jarmo Salonen.

Kilpailuvaliokunta vastaa lähdöstä, vaihdosta, maalista ja tulostaulusta. Tehtäviin kuuluvat mm. lähdön, vaihdon ja maalin rakentaminen, kilpailijoiden ohjaaminen, leimauskorttien (emit-korttien) nollaus sekä yhteislähtöjen järjestäminen. Kilpailuvaliokunnan tehtävissä pääset lähelle suunnistajia. Valiokuntaa vetää kilpailupäällikkö Kimmo Rauhamäki.

IT- ja tulospalveluvaliokunnan tärkein tehtävä on saada kaikilla kilpailijoille oikeat tulokset. Tämän lisäksi tehtäviä ovat mm. tulosten julkaisu reaaliaikaisesti internetissä ja muiden verkkopalvelujen tuottaminen, online-väliaikojen saaminen metsästä sekä muiden valiokuntien avustaminen IT-asioissa. Valiokuntaa vetää it-päällikkö Mikko Peltonen.

Viestintävaliokunta vastaa Jämsä-Jukolan ulkoisesta tiedotuksesta, internet-sivujen sisällöntuotannosta ja julkaisutuotannosta sekä yhteistyöstä median kanssa. Valiokuntaa vetää viestintäpäällikkö Taina Huovinen ja sähköisen viestinnän osuudesta vastaa Laura Walden.

Talous- ja markkinointivaliokunta huolehtii Jämsä-Jukolan taloudenpidosta ja rahaliikenteestä sekä Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta. Valiokuntaa vetää talouspäällikkö Matti Valta. Markkinoinnista huolehtii markkinointipäällikkö Raimo Elonen. Valiokunta vastaa myös yhteistyökumppanuuksista ja Jämsä-Jukolan markkinoinnista kilpailu- ja harrastelijajoukkueille, yleisölle ja yhteistyökumppaneille sekä Suomessa että ulkomailla.

Ravintola toimii talous- ja markkinointivaliokunnan alla ja sen tehtävänä on ruokkia ja ravita nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat. Jämsä-Jukolassa tarjoillaan noin 25 000 ruoka-annosta ja juodaan 25 000 kupillista kahvia. Kauppansa tekee myös 10 000 kisamakkaraa, joten toimitsijoita tarvitaan sekä ravintoloihin, kahviloihin että grillipisteisiin. Ravintolan vastuuvetäjinä ovat Johanna Rintapää ja Riitta Salonen. Ravintolan työvuorovastaava on Annika Raevaara-Marjanen, sähköposti annika.raevaara-marjanen@via-ok.net .

Kartta- ja ratavaliokunta suunnittelee kilpailuradat, harjoituspaketit ja mallisuunnistuksen sekä vastaa rastien rakentamisesta ja valvonnasta. Valiokuntaa vetää kartta- ja ratapäällikkö Pentti Helminen.

Kilpailutoimiston alla toimivat kilpailijoiden, toimitsijoiden ja yleisön infopisteet kilpailun aikana. Tehtäviin kuuluvat joukkuemateriaalin jako ja karttojen palautus kilpailijoille sekä kaikkiin mahdollisiin kilpailijoiden ja yleisön kysymyksiin vastaaminen. Toimisto vastaa myös kutsuvierastoimintojen järjestämisestä. Valiokuntaa vetää pääsihteeri Ville Sabel ja toimistopäällikkönä on Mari Äikäs.

Areenatuotanto kilpailun seurannan toteuttamisesta sekä kisapaikalla että median välityksellä. Areenatuotannon vastuualueeseen kuuluu TV-tuotannon ohella myös kilpailijoiden GPS-seuranta, kilpailun radiointi sekä kilpailukeskuksen suurilla näytöillä esitettävä materiaali. Areenatuotanto johtaa Laura Hokka.

Ohjelmavaliokunta vastaa Jämsä-Jukolan ohjelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta (mm. avajaiset, Jukolan juhla, metsäkirkko, palkintojen jako ja lasten Jukola). Ohjelmavaliokunnan vetäjänä on Päivi Pitkänen.

Ympäristö- ja luontovaliokunta vastaa tarvittavien selvitysten tekemisestä ja niihin liittyvästä yhteydenpidosta maanomistajien ja viranomaisten suuntaan. Valiokuntaa vetää Seija Tiitinen-Salmela.

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti