Pääsihteerin blogi

Sataset paukkuu!

Edellisestä kirjoituksesta pääsi kulumaan luvattoman kauan aikaa, pahoittelut heti alkuun siitä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tässä välissä olisi mitään tapahtunut. Päinvastoin. Aikaa vaan ei ole kirjoittamiseen juuri löytynyt.

Tätä tekstiä kirjoittaessani Jämsä-Jukolan päivämäärälaskuri näyttää siis jo melko hurjia lukemia: enää tasan 100 päivää siihen, kun tapahtumat Myllymäessä pyörähtävät toden teolla käyntiin. Voin kertoa, että aika on mennyt aivan järkyttävän nopeasti. Vielä hetki sitten marraskuun loppupuolella pyörittelin koneella kilpailukutsun viimeistä versiota julkaisua odotellessa, ja nyt ilmoittautumisjärjestelmä näyttää jo huikeaa reilun 10 000 ilmoittautuneen suunnistajan lukemaa. Viime kuukaudet ovat todellakin menneet yhdessä hujauksessa. Ja näin tulee aivan varmasti tapahtumaan myös seuraavien kuukausien osalta. Junassa on vaan pakko koittaa pysyä mukana. Hommia on paljon jäljellä, mutta innolla odotan kevään tuloa ja sitä, kun kaikki osiot pyörähtävät vauhdilla käyntiin.

Eilen illalla pidimme ensimmäisen isomman toimitsijainfon tuleville talkoolaisille sekä kaikille Jämsä-Jukolasta kiinnostuneille. Mielestäni illan anti oli erittäin onnistunut. Tarkkoja laskelmia paikalla olleiden määrästä ei tehty, mutta valistuneen arvion mukaan paikalla oli noin 300 henkilöä. Mielestäni se on äärimmäisen hyvä luku. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kyseessä oli arki-ilta, ja nyt eletään vielä maaliskuun alkua. Toisaalta kohtuullisen aikainen ajankohta saattoi myös toimia ihmisten houkuttimena. Moni varmasti halusi henkilökohtaisesti nähdä, minkälaiset henkilöt Jukola-orkesterin eri osa-alueita oikein pyörittävät. Talkoorekisterimmekin taisi illan aikana karttua noin 50 uudella talkoolaisella, joten hukkaan tilaisuus ei todellakaan mennyt. Kiitokset vielä kerran kaikille osallistujille! Talkoorekisterimme muuten näyttää tällä hetkellä lukemaa noin 750:n tienoilla, joten mukaan kyllä vielä mahtuu! Tavoitteena kun on saada kasaan sellaiset 1300–1500 talkoolaista.

Täytyy myöntää, että eilen itselleni tuli sisäisesti jotenkin todella hyvä fiilis siitä, kuinka monet ihmiset ovat oikeasti innostuneita tapahtumastamme ja siihen osallistumisestaan. Meillä on kasassa tosi hienoa talkoolaisjoukkoa tekemässä töitä yhteisen päämäärämme eteen. Varsinkin eilisen illan jälkeen olen täysin vakuuttunut siitä, että saamme aikaan hienot kisat.

Palaan vielä otsikon mukaiseen aiheeseen. Huomenna tosiaan sataset paukkuvat (monilla tätä lukiessa ovat varmaan jo paukkuneet), ja se tarkoittaa sitä, että enää valmisteluaikaa ei ole paljoa jäljellä. Ei mene enää kauaa, kun pitkälle viedyistä suunnitelmista aletaan siirtyä toteutusvaiheeseen. Toki toteutusta eri muodoissaan on tehty jo pitkin matkaa, mutta kohta siirrytään ”oikeasti” toteuttamaan asioita. Lumet kun Jämsästä (toivottavasti kohta) lähtevät sulamaan, niin kilpailukeskusalueella alkaa toden teolla tapahtua. Toimet onkin syytä aloittaa hyvissä ajoin, sillä meidänhän pitää käytännössä rakentaa kokonainen pikkukaupunki kymmenille tuhansille ihmisille yhdeksi viikonlopuksi. Siihen muutama metri lautaa ja jokunen ruuvikin saattaa kulua. Toki kenttätoimintojen ohella toteutukset pyörähtävät myös muilla osa-alueilla käyntiin, mutta näkyvimmin esille tulevat tietenkin erilaiset rakennelmat ja niiden pystytysten eteneminen.

Pääsihteeri suuntaa ensi maanantaina puoleksitoista viikoksi Lapin keväthangille lataamaan vielä viimeisen kerran akkuja ennen todellista kevään ja alkukesän viimeistä rypistystä. Sitä ennen Jämsä-Jukola on vielä esillä GoExpo –messuilla (http://www.finnexpo.fi/Sites1/GoExpo2013/Sivut/default.aspx) tulevana viikonloppuna Messukeskuksessa. Edustus on paikalla viikonlopun ajan, pääsihteeri itse patsastelee osastolla perjantaina. Poikkeahan siis moikkaamaan Jämsä-Jukolan väkeä SSL:n ja Suunnistajan Kaupan yhteisellä osastolla 6e169!

-Ville

 Pääsihteerin_blogi_2

Pääsihteerin_blogi_1

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti