Järjestävä seura

Jämsän Retki-Veikot on huippu- ja kuntosuunnistusseura Keski-Suomesta. Toiminta keskittyy Jämsän seudulle. Seura on perustettu 30.10 1949, ja sen jäsenmäärä on noin 300. Seura valittiin vuoden suunnistusseuraksi vuonna 2000.

Seura on aktiivinen kilpailunjärjestäjä ja tällä saralla suurin haaste on Jukolan viestin järjestäminen vuonna 2013. Kuntorasteja järjestetään noin 30 kertaa yhden kauden aikana. Kuntorastitapahtumissa kävijöitä oli vuonna 2011 keskimäärin 118 per tapahtuma. Väestöpohjaan nähden toiminta on seudulla suhteellisen aktiivista. Seurassa kartoitetaan aktiivisesti toiminta-alueita, mikä takaa eri tapahtumiin ajantasaiset kartat. Vuosittain järjestettäviä kilpailuja ovat talvella hiihtosuunnistuksen Huoparastit, alkukesän Elonen-sprint, syksyn Hervoton suunnistus ja lisäksi yleensä yksi am-tason kilpailu.

Seuran strategian mukaan panostetaan sekä edustusurheilijoiden kehittämiseen että suunnistuksen aktiiviseen mahdollistamiseen ilman kilpailullisia tavoitteita. Eri ikäisille suunnistajille löytyy omat valmennusryhmät, sekä aivan huipuille oma edustusryhmä. Seuran kilpailutoiminta on aktiivista: koko jäsenmäärästä noin kolmasosa kilpailee. Kaikille seuran jäsenille avoimia yhteisharjoituksia on runsaasti läpi kauden. Näitä ovat olleet mm. sprint-tyyppinen korttelicup, maastojuoksucup yhdessä alueen muiden seurojen kanssa, juoksukoulu sekä lajiharjoittelua tukevat muut yhteisharjoitukset.

Seura tarjoaa laadukasta nuorisotoimintaa (Nuori Suomi-sinetti vuonna 1999 ja 2002). JRV-juniorit (6-14v) harjoittelevat monipuolisesti suunnistuksen eri osa-alueita painottaen perustaitoja, kuten karttamerkkejä ja kompassinkäyttöä. Kuntorasteilla nuorille on tarjolla aina oma rastireitti.

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti