Harjoittelu

Hyvän tuntuman alueen maastoihin saa Jämsän Seudun kuntorasteilta. Kuntorasteja järjestetään joka torstai toukokuusta lokakuuhun www.jrv.fi Lisäksi tarjotaan erillisiä Jukola harjoitusalueita lähialueen maastoista.

Lisätietoja Pentti Helminen p. 040 528 9767 pentti.helminen@jukola.com

Yleistä

Keväällä 2013 on tarjolla kolme harjoitusmaastoa, joista kaksi sijaitsee Jämsä-Jukolan lähimaastossa ja kolmantena on Himoksen maasto. 

Jukola mallisuunnistusmaasto avataan harjoituskäyttöön viikko ennen Jukolaa pe 7.6.2013

Mallimaastosta on painettu kartta Miekkainpetäjä koko A4, kartoittaja Timo Joensuu kuten Jukolan kartankin. Jukolan ratamestari on sijoittanut kartalle 16 kiintorastia, rastit ovat paljolti Jukolan rastien kaltaisia pisteitä, rastimääritteet ovat kartan reunassa. Rastikalusto Jukolan rastien mukainen, myös heijastimet, soveltuu hyvin yö harjoitteluun.

Mallisuunnistusmaasto sijaitsee Jukola kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä KT56 eteläpuolella.

Mallisuunnistusmaasto 2 Tupavuori avattu harjoitteluun, tulostekartta A4. Mallimaastossa 2 on 6 km rata,  harjoitusliput ei leimasimia.Maasto sijaitsee Jukolan kilpailumaaston eteläpuolella. Ajo mallimaastoon 2  Jämsä- Halli tieltä nro 6031, 5 km Jämsästä, Näätämäentie.

Karttoja saatavana Jukola toimistolta pe 7.6. klo 18-20,  la 8.6, su 9.6  ja ke 12.6. – to 13.6.  klo 12-18. os. Metsäoppilaitoksentie 14,  42300 Jämsänkoski sekä pe 14.6 – su 16.6. kilpailukeskuksen infosta. Mallikartta 1 Miekkainpetäjä hinta 8 euroa. Mallikartta 2 Tupavuori hinta 6 euroa.

Maastot

Maastojen valinnassa on pyritty ottamaan huomioon tulevan Jämsä-Jukolan maastotyyppi. Maastot ovat tyypillistä keskisuomalaista talousmetsää. Heräjärven maasto on lähinnä tulevan Jämsä-Jukolan maastotyyppiä. Rastit on tässä maastossa merkitty maastoon rastilipuin ja heijastimin.Partalan maastossa on viestiharjoitus ja kartoissa on valmiit ratapiirrokset. Rastit on merkitty maastoon rastilipuin (ei heijastimia). Harjoituksiin on tarjolla myös erinomainen Himoksen maasto, mutta sen maastotyyppi ei vastaa Jämsä-Jukolan maastotyyppiä.

Kartat

Partalan viestiharjoituskartat ovat hyvälaatuisia tulostekarttoja, koko A4. Kartassa on 5 km ratapiirros (harjontaa radan viidessä kohdin). Heräjärven kartta on tulostekartta, koko A3. Kartassa on 24 rastia kiintorastityyppisesti ilman ratapiirrosta. Saatavilla on myös tyhjiä karttoja. Himoksen kartta on painettu, kooltaan A3. Kartassa eikä maastossa ole rasteja valmiina.

Rastimääritteet ovat kartoissa. Kartat eivät ole karttamuoveissa, joten ota oma karttamuovi mukaan. Harjoitusmaastot ovat käytettävissä 2013 touko-kesäkuun aikana.

Hinnat

• Partalan kartta 5 euroa /viestiharjoituskartta (A4) tai 27 ratavaihtoehtoa, sisältävä paketti 100 euroa.  (paketti, 3- rastin hajonta viidessä kohtaa)

• Heräjärven ja Himoksen painetut kartat 7 euroa.

• Harjoituskartat tilataan Jukola-toimistosta, Nina Mäki puh. 040 755 2555, sähköposti nina.maki@pp.inet.fi  ja niitä voi ostaa Huopaa ja Lankaa liikkeestä, Tiina Mäki puh.040 775 0400, sähköposti tiina.maki@pp2.inet.fi . Postitus 6 euroa/tilaus

Opastus

Tienvarsiopastusta ei ole.

Harjoitusmaastojen sijainnit

Karttapohjat varustettuina harjoituspaikkojen numeroilla 1-3 jne.

1. Heräjärvi

Autojen parkkipaikka löytyy karttapaikka-linkin kautta.

2. Partala

Autojen parkkipaikka löytyy karttapaikka-linkin kautta.

3. Himos

Autojen parkkipaikkat; Himos- rinteiden alaparkkipaikat sekä Pohjois-Himoksen päällä oleva yläparkki.

Omatoimiset harjoitukset

Omatoimisen harjoittelun osalta tulee muistaa ehdottomasti Jämsä-Jukolan harjoituskieltoalue.

Tervetuloa Jukolan harjoitusmaastoihin!

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti