Jämsä stad

Jämsä- Ditt livs historia

Jämsä är en aktiv, växande stad, mitt i Finland. Den är belägen på Päijännes strand, bekvämt halvvägs mellan Tammerfors och Jyväskylä. I Jämsä kombineras naturnära boende, mångsidiga hobbymöjligheter samt goda arbets- och studiemöjligheter.

I Jämsä bor det ca 22300 invånare. Jämsä är stor enligt arealen. Stadens areal är 1824 kvadratkilometer (Helsingfors 765 kvadratkilometer). I Jämsä finns det skog för vandring samt rikligt med stränder. En sjundedel av stadens areal är insjö.

Jämsä är känd, inte minst av Päijänne, Himos, och dess vackra natur, utan också av pappers- och luftfartsindustrin, filtstövlar och ”Jämsän Äijä”.“Jämsän Äijä” var en glad luffare och handelsman från Jämsä. Det har skrivits om filuren redan I över 150 år. “Jämsän Äijä” är begynnelsen på berättelser från Jämsä, dvs alla berättelsernas far.

Här finns det att se och göra för alla åldersgrupper. Himos I Jämsä har växt I dag till en av Finlands mest attraktiva turist- och händelsecentrum, var man kan göra alltmöjligt från golf till fritidsfiske och från slalom till att åka motorkälke. Det finns aktiviteter och äventyr för varje dag I året.

Under sommartiden har Jämsä ett rik utbudet av tillställningar vid Himos, I centrum, samt I byar runt om. Rock-, pop-, schlager- och dansfestivalen vid Himos är redan kända runt om I landet. I regionen finns det också simhall, ishall, kultur, konstgallerier, sommarteater, och goda restauranger samt intressanta specialbutiker.

Välkommen och erfar ditt livs äventyr I Jämsä!

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti