Hälsning från tävlingens beskyddare

 

Jag är glad att jag blev tillfrågad att ställa upp som beskyddare för Ungdomens Jukola in Vemo, att stödja ungdomar i idrott, vandring och trekking och landskap i min hemregion är alla mycket kära saker för mig.
Jag har alltid rört mycket, som barn sprang jag varje dag i skogar i Masku. Jag har inte orienterad sedan skolan och värnplikt, men jag har rört mycket i olika typer av terräng, som bland fjällen i Vuokatti och Lilla Björnrundan i Kuusamo är de mest minnesvärda upplevelser. Jag har dock haft mest användning för lokalsinne, ruttplanering och kartläsning under turneringar i olika städer, som jag försöker bekanta mig med varje gång om match tidtabellen bara tillåter det.

Orientering är en fin hobby som kräver mycket av idrottare, både fysiskt och mentalt. De tävlande måste göra besluten på egen hand i terräng, precis som på tennisbanan och den mentala styrkan är minst lika viktig som den fysiska formen och färdigheter som krävs i sporten. Jag önskar orienterare och arrangörer det allra bästa i det här orienteringsevenemanget.

Jarkko Nieminen