Saapuminen

Kangasala-Jukolan tapahtumakeskus sijaitsee Heponiemen kylässä, 13 km ajomatkan päässä Kangasalan keskustasta itään, Lahdentien (vt 12) pohjoispuolella.

Saapuminen kilpailukeskukseen

JUKOLA 2019 – liikennekartta lähestyminen taso 1

 

JUKOLA 2019 – liikennekartta lähestyminen taso 2

JUKOLA 2019 – liikennekartta lähestyminen taso 3

JUKOLA 2019 – lähestyminen yleiskartta taso 3

Opastukset kilpailukeskukseen

Kilpailukeskukseen tuleva liikenne ohjautuu kolmesta eri suunnasta, mutta viimeinen 500 metriä kaikilla saapuvilla reiteillä yhteinen. Liikenne ruuhkautuu, joten varatkaa riittävästi aikaa saapumiseen kilpailukeskukseen. Ruuhkautuminen on todennäköisintä lauantaina klo 10-14 välisenä aikana.

Opastus kilpailukeskukseen tapahtuu pääsääntöisesti VT 12:lta alkaen. Liikenteen ohjaajat ohjaavat ruuhkaisuudesta johtuen tarvittaessa vaihtoehtoisia reittejä.  Liikenteen ohjaajien ohjeita tulee noudattaa.

Jukolan liikennetiedotuksia voit kuunnella Yle Tampere taajuudelta 99,9 MHz.

Opastuksen alku

Etelästä: Pääkaupunkiseudun suunnasta VT3 saapuva liikenne opastetaan Hämeenlinnasta tie 57 Pälkäneen kautta ja VT 12 kohti kisakeskusta.

Lounaasta: Turun seudulta VT 10 toivotaan ensisijaisesti käytettävän Hämeenlinnaan, josta opastus tie 57 Pälkäneelle ja edelleen VT 12 kohti kisakeskusta.

Lounaasta: VT9 saapuva liikenne opastetaan Valkeakosken kautta Pälkäneelle tietä 307 ja edelleen VT 12 pitkin, jolloin saapuminen tapahtuu Pälkäneen kautta.

Lännestä: VT 3, 11 ja 12 saapuva liikenne Tampereen ohikulkutien kautta. Opastus alkaa VT9 ja VT12 liittymästä Kangasalan suuntaan.

Pohjoisesta: Tie nro 58/66 tuleva liikenne opastetaan kulkemaan Orivedeltä tie nro 58 pitkin Kangasalan Huutijärvelle ja edelleen VT 12 kohti kisakeskusta.

Koillisesta: Jyväskylän seudulta VT9 saapuva liikenne opastetaan Orivedeltä tie nro 58 pitkin Kangasalan Huutijärvelle ja edelleen VT 12 kohti kisakeskusta.

Idästä: VT 12 saapuva liikenne opastetaan tie nro 3231 (Iharintien) kautta kilpailukeskukseen. Opastus alkaa Pälkäneen kohdalla.

Idästä tien 325 ja Sappeen suunnasta on suositeltavaa lähestyä myös 3230 ja 3231 teiden kautta kisakeskusta kohti. Reitti pysyy koko ajan hyvin liikennöitävänä.

Vaihtoehtoinen reitti: Idän suunnasta lähestyttäessä on ruuhka-aikoina hyvä käyttää vaihtoehtoista reittiä. Vaihtoehtoinen reitti on Jämsästä tietä 24 etelään ja 325 tieltä Kuhmalahden tai Sahalahden risteyksistä vasemmalle kohti Iharia ja tietä 3231. Samoin Lahden suunnasta VT12 tulevien vaihtoehtoinen ajoreitti lähtee Tuuloksen jälkeen tielle 3222 Sappeen kautta kohti Iharia tietä 3231. Tiet ovat kapeampi, mutta niillä välttää ruuhkia.

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 14.6.2018 klo 7.00, ja niitä on noudatettava.

Henkilöautot

Henkilöautot opastetaan pelloilla sijaitseville paikoitusalueille. P-alue lohkot on nimetty P1-P8.

P-alueiden ohjaajien merkkejä tulee noudattaa. Autot ohjataan vinoparkkeihin rivistöissä.

Navigointiositte: Heponiementie 73, Kangasala

Etäisyydet P-alueelta kilpailukeskukseen on enintään 2000 metriä.

Pysäköintialueilta ei ole henkilökuljetusta. Jalankulkijoiden on noudatettava erityistä varovaisuutta liikennereiteillä ja kuljettava merkittyjä kulkureittejä. Liikenteenohjaajien ohjeita on noudatettava.

Myös itse kilpailukeskuksessa kulkureitit ruuhkautuvat – älä tuki reittejä kerääntymällä kulkureiteille, vaan siirry kohteliaasti sivuun.

Henkilöautojen pysäköintialueella (P2 ja P8) on tavaranjättöpaikat majoitusalueille. Tavarat kuljetetaan majoitusalueen läheisyydessä sijaitsevalle tavaranpurkupaikalle, josta osallistuja noutaa omat tavaransa. Vastaavasti sunnuntaina osallistuja voi jättää tavaransa majoitusalueen läheisyydessä olevalle paikalle kuljetettavaksi pysäköintialueelle. Tavarankuljetus järjestetään seuraavalla aikataululla: la 16.6. klo 9-15, su 17.6. klo 7-12.

Tavaranpurkupaikat on merkitty kyltillä

Kangasalan keskustassa Pikkolan koulukampuksen (Finnentie 40) välittömässä läheisyydessä on varattu etäpysäköintialueita. Kilpailukeskukseen pääsee Pikkolasta maksullisella bussivuorolla.

Pysäköintialueelle johtavilla teillä on pysäköintikielto, jota valvotaan. Yksityisille piha-alueille ja pihateille ei myöskään saa pysäköidä. Väärin pysäköity auto on turvallisuusriski ja hinataan lähisiirtona pois. Hinauskustannus laskutetaan.

Kutsuvieras- ja Media-paikoituslipulla varustetut autot ohjataan kilpailukeskuksen tuntumassa olevalle kahdelle pysäköintialueelle P9-P10, Heponiementie 150, Kangasala. Alueelle ei pääse ilman asianmukaista pysäköintitunnusta. Pidä pysäköintilippu auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä saapuessasi. Nämä pysäköintiliput ovat henkilökohtaisia ja käyttöä valvotaan.

INVA-korttia tuulilasissa pitävät liikuntarajoitteiset voivat noudattaa kutsuvierasopasteita. Pysäköintilippu (20 €) lunastetaan kilpailuinfosta.

Henkilöautojen pysäköintipaikat ovat maksullisia ja pysäköintiliput ovat ostettavissa kilpailuinfosta tai pysäköinnistä poistuttaessa. Henkilöautojen pysäköintimaksu on 20 euroa kilpailukeskuksesta ostettuna ja 25 euroa pysäköintialueelta ostettuna. Pysäköinnistä poistuttaessa käy vain käteismaksu ja tasaraha! Pysäköintiliput tarkastetaan koko tapahtuman ajan poistuttaessa. Huomaa, että pysäköintimaksun suorittaneet ajoneuvot ohjautuvat jonottamatta omaa kaistaansa ulos pysäköinnistä.

Varaudu liikenteen ruuhkautumiseen myös kotimatkalla.

Älä jätä autoon arvotavaroita näkyville! Pysäköintialueiden reunoilla on WC:t

Kisabussit

Kangasala-Jukolaan on helpointa saapua bussilla. Bussilinja kulkee tapahtumaviikonloppuna jatkuvasti Tampereen keskustasta linja-auto- ja rautatieasemilta, Kangasalan keskustasta ja Pälkäneeltä.

Kilpailukeskukseen pääsee kilpailijat, huoltajat ja kisavieraat kolmella eri maksullisella kisabussiyhteydellä.

Bussilinjat:

1. Kangasala, Pikkola (Finnentie 40) – Kaivannon sairaalan pysäkki – kilpailukeskus

2. Pälkäne, linja-autoasema – Aapiskukon risteys – kilpailukeskus

3. Tampere linja-autoasema – Rautatienkatu 27-29 – kilpailukeskus

Bussilinjan ohjeet

Kisabussien tarkemmat aikataulut

Matkailuautot

Matkailuautoilla ja asuntovaunuilla saapuvien pitää varata kilpailukutsun mukaisesti paikkansa etukäteen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Matkailuajoneuvojen paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pysäköintimaksu 50/100 euroa maksetaan etukäteen ilmoittautumisjärjestelmässä verkkomaksuna.

Matkailuajoneuvot opastetaan P1 alueelle, Raikuntie 84, Kangasala.

Kaikille paikan etukäteen varanneille toimitetaan matkailuajoneuvon pysäköintilupa. Pysäköintilupa on pidettävä auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä poistumiseen asti.

Matkailuajoneuvojen P-alue on avoinna perjantaista 14.6. klo 10.00 alkaen. Alueella on WC:t. Septitankkien tyhjennystä ei ole järjestetty pysäköintialueelle. Tankit on hyvä tyhjentää ennen Jukolaan tuloa.

Matkaa pysäköintialueelta kilpailukeskukseen on enintään 2800 metriä. Kaikkinainen avotulenteko ja grillien yms. käyttö on kielletty auton tai vaunun ulkopuolella. Myös markiisien ja etutelttojen käyttäminen ovat kiellettyjä. Ajoneuvojen minimiväli toisiinsa on 4 metriä. Aggregaattien käyttö matkailuajoneuvoalueella on kielletty yöaikaan klo 22-07.

Seurabussit

Seurabussit opastetaan kilpailukeskuksen eteläpuolelle, teltta-alueen kohdalla oleville Heposeläntie 44-120 sijaitseville purkulevennyspisteille. Heposeläntie on muutettu kisan ajaksi yksisuuntaiseksi idästä lännen suuntaan. Heposeläntielle ei sallita muuta ajoneuvoliikennettä, huolto- ja pelastusliikennettä lukuun ottamatta.

Opastus alkaa VT 12:lta, noin 5km ennen. Seurabussit opastetaan Iharintielle, josta Heposeläntielle ja väritunnusten mukaiselle purkulevennykselle tien varteen. Opastuksina käytetään sekä opaskylttejä että liikenteen ohjaajia.

Seurojen yhteyshenkilöt tulostavat etukäteen lähetetyt purkupaikkojen mukaiset väritunnukset, jotka tulevat bussin tuulilasille näkyviin.

Liikenteenohjaajat jakavat seurabusseille bussien saapuessa ajo-ohjeen seurabussien bussiparkkiin sekä lastausohjeen.  Seurabussit ohjataan etäparkkeihin, joista suurin osa sijaitsee Pikkolan kampusalueen lähistöllä olevalla tapahtumakentällä.

Huomattavaa, että sunnuntaina pois lähdettäessä voivat seurabussit tulla Heposeläntielle lastauslevennyksille luvan kanssa vasta, kun joukkue on valmiina nousemaan bussiin kokonaisuudessaan. Liikenteen ohjaajat valvovat tuloa. Seurojen yhteyshenkilöiden on luotava yhteydenpidon mahdollisuus kuljettajaansa odotuspaikalle.

Lisälenkki (seurabussit)

Seurabussit ohjataan lauantain tulovaiheessa purkamisen jälkeen pois alueelta, Majaalahdentien kautta kaukoparkkeihin. Tämä tapahtuu 15.6.2019 vain klo 12.00 asti.

Moottoripyörät

Moottoripyörille (ja mopoille) on varattu oma pysäköintialue kutsuvieraspysäköinnin läheisyyteen. Moottoripyörien opastus noudattaa kutsuvierasparkkien ohjeita. Moottoripyörien parkki on myös maksullinen (20 euroa kilpailukeskuksesta ostettuna ja 25 euroa pysäköintialueelta ostettuna). Maksu tarkistetaan pois lähtiessä.

Polkupyörät

Polkupyörien pysäköinnit sijaitsevat kilpailukeskuksen läheisyydessä. Pysäköinti on maksuton. Erillisiä pyöräteitä ei ole. Polkupyöräilijöiden noudatettava erityistä varovaisuutta alueella liikuttaessa liikenneruhkien vuoksi.