Tehtävät ja valiokunnat

Jukolan tapahtumakeskus on pieni kylä, josta kaikkien kylien tapaan löytyy tehtäviä kaikkien alojen tekijöille. Maailman suurinta suunnistusviestiä on joka vuosi tekemässä yli 1500 talkoolaista. Liity mukaan itsellesi sopivaan jaostoon! Talkoolaiset rekisteröityvät Lyyti-ilmoittautumisjärjestelmässä, joka aukeaa touko-kesäkuun vaihteessa 2018.

 

Kangasala Jukolan valiokuntien päälliköt:

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jukola.com

Kilpailunjohtaja Harri Virta p. 0405656357

Pääsihteeri Antti Rantala p. 0414343394

 

Toimisto, ohjelmat ja VIP Arja Männistö, p. 0400695338 ja Jaana Pietilä-Annala p. 0407305043

Markkinointi ja talous Asko Vesanen p. 0503601523

Viestintä ja media Outi Hytönen p. 0400772574

Areenatuotanto Jarmo Tanskanen p. 0505536899

Liikenne, turvallisuus ja ensiapu Tapani Saarinen p. 0405598669

Ravintola ja ruokahuolto Hannakaisa Haanpää p. 0401336511

Kartat ja radat Mikko Heikkinen p. 0400750884

IT-asiat ja tulospalvelu Kari Papinsaari p. 0407744738

Kilpailukeskus ja kenttä Jouko Jauhia p. 0452236771

Ympäristö ja huolto Pekka Pietilä p. 0408323112

Kilpailutoiminnot Mikko Toivonen p. 0407250962

 

Valiokuntien tehtävät ja talkoolaistarpeet

 

Toimisto, ohjelmat ja VIP

Toimistovaliokunnan alla toimivat kilpailijoiden, yleisön, talkoolaisten ja kutsuvieraiden infopisteet kilpailun aikana. Kilpailijainfossa jaetaan joukkuemateriaalit ja viestin jälkeen kilpailukartat. Infossa on lisäksi löytötavarapiste, emit-vuokraus ja majoitusneuvonta. Infopisteeseen toivotaan kielitaitoisia talkoolaisia.

Talkoopisteessä jaetaan henkilökortit, paidat ja päähineet ja autetaan talkoolaisten kysymyksissä. Talkoolaispiste on toiminnassa jo ennen varsinaista kilpailua.

Kutsuvieraiden palvelut ja Jukolan ohjelmatuotanto ovat osa toimistovaliokunnan tehtäviä. Ohjelmalavan ohjelmiston lisäksi tehtäviin kuuluvat metsäkirkko ja lastenmaailma.

Markkinointi ja talous

Markkinointivaliokunta huolehtii taloudenpidosta ja hankkii Jukolaan yhteistyökumppaneita sekä vastaa Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta.

Valiokunta hoitaa yhteydenpidon tapahtuman yhteistyökumppaneiden suuntaan ja markkinoi tapahtumaa kilpailu- ja harrastejoukkueille sekä yleisölle niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Markkinointivaliokunta etsii vastuuhenkilöitä ja muita tekijöitä Jukola-kauppaan ja osallistujamarkkinointiin.

Jos sinulla on kontakteja mainoksista päättäviin ja näet mahdolliseksi auttaa Jukolan yhteistyökumppaneiden löytämisessä, ota yhteyttä markkinointivaliokunnan jäseniin. He kertovat mitä meillä on myytävänä ja auttavat näissä neuvotteluissa sekä tulevat tarvittaessa mukaan tapaamisiin yhteistyötahojen edustajien kanssa. Näillä tuloilla varmistamme sen, että Kangasala Jukolasta jää paikallisille seuroille varoja muun muassa junioritoimintaa varten.

Markkinointipäällikkönä toimii Asko Vesanen apunaan Panu Teittinen, Juha Virta, Petri Ikävalko ja Santeri Sainio.

Viestintä ja media 

Tiedotuspuolella huolehditaan Jukolan kotisivujen ja some-kanavien sisällöntuotannosta sekä tiedotteiden jakelusta.

Tapahtumaviikonloppuna tarjoamme median edustajille mediakeskuksen palvelut ja opastusta kuvauspaikoille ja haastateltavien löytämiseen.

Tiedotukseen tarvitaan kirjoittavia toimittajia, valokuvaajia, nettisivuosaamista, sometusapua, kääntäjiä (englanti, ruotsi, venäjä) ja mediakeskuksen asiakaspalvelijoita.

Areenatuotanto

Areenatuotanto huolehtii muun muassa televisiolähetyksen järjestelyistä. Areenatuotantoon tarvitaan mukaan rastivaroittajia ja rastimanagereita, eli suunnistustaitoisia yli 15-vuotiaita talkoolaisia. Tehtävät ovat nimen mukaisia kisanaikaisia rasteilla tarvittavia TV-tuotantoon liittyviä avustustöitä.

Liikenne, turvallisuus ja ensiapu

Tämän suuren valiokunna tehtäväkokonaisuuteen kuuluvat liikenteenohjaus, pysäköintijärjestelyt, ensiapu ja lääkintätoiminta, pelastuspalvelut sekä järjestyksenvalvonta. Kaikkiaan talkoohenkilöstöä tähän turvallisuusvaliokuntaan tullaan tarvitsemaan noin 700 henkilöä.Suunnittelutöitä ovat aloittaneet jo ensiavun ja lääkinnän vastuuhenkilö Seppo Ojanen sekä Saija Laurila ja Pekka Kannus. Pelastustoimen osalta Teuvo Saarinen, liikenteenohjaukseen tulee vastuuhenkilöksi Hannu Huhta-aho, pysäköintiä suunnittelee Jukka Tohka. Kaikki he ovat oman alansa asiantuntijoita ja toimineet vastaavissa tehtävissä erilaisissa tapahtumissa jo aiemmin. Kaikille heillekin tarvitaan vielä varahenkilöt.

Järjestyksenvalvontaan tullaan kouluttamaan JV-kortillisia henkilöitä noin 60-80 (kokonaistarve yli 100). Tätä joukkoa työllistää kisa-ajan lisäksi rakentamis- ja purkamisaikainen yövalvonta kisapaikalla.

Alustavat suunnitelmat turvallisuuden, pelastuksen ja liikenteen osalta on viranomaisilla jo hyväksytty, ja niiden tarkentaminen alkaa alkukesällä 2018. Liikenteen sujuminen on työllistävä ja haastava tehtävä kokonaisuus, jotta kaikki 8500-10000 ajoneuvoa saadaan liikkumaan alueella joustavasti ja vielä ohikulkevatkin selviävät ilman isompia viivästyksiä.  Pysäköintialueista on maanomistajien kanssa sopimukset olemassa ja edessä on seuraavaksi peltoliittymien ja kulkuväylien suunnittelut sekä pysäköinti ruudutukset. Ensiapu, lääkintä ja pelastus tulee saamaan puolustusvoimilta merkittävää toiminnallista tukea, kunhan saadaan varmuus vielä pääensiapu -maneesin rakentumisesta.

Valiokunta tulee järjestämään useita koulutustilaisuuksia syksyllä 2018 ja kohdentuen ensialkuun tiimin vetäjille ja vastuuhenkilöille.

Ravintola ja ruokahuolto

Ravintolavaliokunnan tehtävänä on ruokkia ja ravita nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat tai vaikka satunnaiset kulkijat.

Jukolassa tarjoillaan noin 30 000 ruoka-annosta ja juodaan 30 000 kupillista kahvia.  Kauppansa tekee myös 10 000 kisamakkaraa, joten toimitsijoita tarvitaan sekä ravintoloihin, kahvioihin että grillipisteisiin sekä ruuanvalmistustehtäviin.

Lisäksi ravintolamaailma tarjoaa vastuullisia vuoro- ja kohdevetäjien tehtäviä alan osaajille ja alasta kiinnostuneille. Talkooravintolaa pyöritetään jo Jukolan alusviikolla, joten myös siellä osaamistasi tarvitaan.

IT-asiat ja tulospalvelu

IT-valiokunnan tärkeimpänä tehtävänä Kangasala Jukolassa 2019 on tuottaa kilpailuun osallistuville joukkueille oikeat lopputulokset.

Tämän lisäksi valiokunnalla on useita muita vastuutehtäviä, joita ovat esimerkiksi:

– kilpailun reaaliaikaisen seurannan mahdollistaminen niin internetissä kuin myös televisioruudulta ympäri Suomea sekä kilpailukeskuksen videotauluilta.

– vastata kilpailukeskuksen tietoliikenneyhteyksistä kaikkialla kisakeskuksessa, niin tulospalvelun sisäisistä yhteyksistä kuin esimerkiksi kauppojen sekä ravintolan maksupäätteillä olleista yhteyksistä internettiin

– taata medialle sekä VIP-yleisölle tarjotut langattomat sekä langalliset yhteydet.

– muiden valiokuntien tukeminen tietoteknillisissä asioissa, kuten kilpailutoimiston ja ensiavun tietokoneet ja printterit.

Suurimmat tarpeet IT-valiokunnalla on Emit-telttaan, jossa kilpailijat luetaan sisään ja myös ulos kilpailusta. Myös ”itkumuurille” tarvitaan lisää väkeä. Myös muihin ryhmiin ilomielin otetaan lisää asiantuntijoita, eli lähinnä tietoliikenne, ohjelmistot ja työasema-asennukset.

Kilpailukeskus ja kenttä

Kilpailukeskukseen tarvitaan rakentajia erityisesti pari viikkoa ennen Jukola-viikonloppua. Jokaiselle, jolla pysyy pora ja saha kädessä, löytyy hommia!

Kartat ja radat

Kartta- ja ratavaliokunta on jo teettänyt kilpailualueen ja harjoitusmaastojen kartat. Ratamestarit Jarkko Liuha ja Petteri Laitinen (Jukola + Venlat) sekä Santeri Sainio (harjoitusradat) ovat laatineet jo melko pitkälle ratasuunnitelmat.  Vielä tehtävää kuitenkin on: rastipisteille tulee pystyttää pukkeja, kartat tulee painattaa ja lajitella sekä kisan aikana valvoja rastipisteitä.  Kaikki nämä tehtävät vaativat suunnistustaitoa.

 Kilpailutoiminnot

Kilpailuvaliokunta vastaa suunnistukseen liittyvistä toiminnoista kilpailukeskusalueella: emit-nollaus, lähdöt, vaihdot, maaliintulot, uusintalähdöt ja varakarttatoiminnot (sekä ”perinteiset” tulostauluhommat mikäli sellaisia tarvitaan). Lisäksi junailemme kenraaliharjoituksen kilpailua edeltävänä keskiviikkona. Ko. toimintojen vetäjien ja varamiesten toimin aloittamamme tehtäväkohtaiset suunnitelmat ovat jo hyvässä vauhdissa, ja Lahti-Hollolasta saamme lisää kokemusta. Toimintihimme tarvitaan lisää n. 200 talkoolaista.

Ympäristö ja huolto

Huoltovaliokunnan tehtäviin kuuluvat vesi- ja jätehuolto, pesu ja sauna sekä vessat. Vedenhankinta perustuu pääosin alueella toimivan vesiosuuskunnan verkostoon, mutta suihkuille täydennysvettä joudutaan tuomaan tankkiautolla. Jukolan imagon mukaisesti toiminnoissa pyritään ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, joista yhtenä osana on jätteiden erilliskeräys. Vesihuollon vastuuhenkilö on Arto Hietanen. Saunan ja pesupaikan toiminnoista vastaavat Esko Jalanto ja Pekka Orava. Jätehuollon ja vessatoimintojen vastuuhenkilöt ovat vielä avoinna. Kisaviikonloppuna tarvitaan talkoolaisia vähintään 60. Jo aiemmin mm. saunan ja pesupaikan rakennustoimiin tarvitaan tekijöitä. Lisäksi jo aiemmin ja erityisesti kisaviikonloppuna on tarvetta muutamalle mönkijälle peräkärryineen.