Jukola lyhyesti

Jukolan viesti on suurin suomalainen urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti.

Vuonna 2019 Kangasalla suunnistetaan 71. Jukolan viesti ja 42. Venlojen viesti. Yhteensä viesteissä on mukana lähes 20 000 suunnistajaa.

Jukola-viikonloppu alkaa lauantaina iltapäivällä suunnistettavalla Venlojen viestillä, jossa juostaan neljä osuutta. Jukolan viesti lähtö tapahtuu lauantai-illan hämärtyessä kesäyöksi. Viesti kulkee läpi yön seitsemän suunnistajan viemänä. Voittajajoukkue on maalissa varhain sunnuntai-aamuna.

Venlojen viestissä saavat kilpailla vain naiset, mutta Jukolaan viestiin voivat osallistua sekä miehet että naiset. Molempiin viesteihin voivat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat. Kilpailulisenssiä ei tarvita. Joukkueen voi koota suunnistusseuraporukan ohella työpaikalta, sukulaisista tai kavereista.

Jukolan taikaa

Jukola on suunnistajien kesän kohokohta. Ainutlaatuinen tunnelma houkuttelee monet paikalle vuosi toisensa jälkeen. Jukolan viehätys perustuu tasa-arvoiseen lähtöasetelmaan: maailman huiput ja kuntoilijat suunnistavat samat radat.

Tunnelmasta voi nauttia myös talkoolaisena, tutun joukkueen kannustajana ja avustajana tai yleisönä. Jukolan kisakeskus on kuin pieni kaupunki. Kilvoittelun seuraamisen ohella kisakeskuksessa voi nauttia ravintolapalveluista, shoppailusta urheilukaupoissa, ohjelmalavan tapahtumista, metsäkirkon rauhasta, telttailusta kesäyössä tai vain iloisen värikkään väkijoukon jännityksen- ja riemunsekaisesta vilinästä.

 

Lisätietoa Jukolan historiasta ja edellisistä tapahtumista.