6 syytä kokea Jukola paikan päällä

Jukolan tunnelma on kokemisen arvoinen, vaikka et ymmärtäisi suunnistuksesta mitään. Iloinen ja värikäs kansa kokoontuu viettämään vuoden suurinta juhlaa säässä kuin säässä.

Jukolan viesti on maailman suurin suunnistustapahtuma. Jukolan viehätys perustuu tasa-arvoiseen lähtöasetelmaan: maailman huiput ja kuntoilijat suunnistavat samat radat. Meneekö 20 000 osallistujan haamuraja Kangasalla rikki ensimmäistä kertaa Jukolan historiassa? Koko viesti on seurattavissa kisakeskuksessa suurilta screeneiltä asiantuntevan kuuluttajan selostamana. Paikalle pääsee kisabussilla tai omalla autolla.

Kisaa seuratessa voit nauttia kesän parhaan kenttälounaan. Kisakeskuksesta löytyy herkkuja joka makuun, kun Nordic Gourmet tuo paikalle pääruokaravintolan sekä Street Food -ruokakylän. Pääruokaravintolassa tarjolla on perinteinen lounasruoka. Street Food -ruokakylässä on tarjolla maistuvia salaatteja, kotimaisista kanaherkuista ja gourmet hodareista aina raikkaisiin pitaleipiin. Mallasrastikin löytyy janoisille.

Paikalla on isoja urheilukauppoja mm. Intersport, Suunnistajan kauppa ja Suunnistustarvike Seppo Keltamäki, joiden huikeilla Jukola-tarjouksilla voit hoitaa kesän liikuntavarusteet kerralla kuntoon. Jukola-kaupasta löytyy komeita Jukola-tuotteita lahjaksi tai itselle muistoksi.

Näe Kummelit lavalla! Kangasalan omat viihdetähdet esiintyvät klo 19 alkavan Jukolan juhlan yhteydessä. Lisäksi ohjelmassa tanssia sekä musiikkia ja parhaiden joukkueiden palkitseminen.

Jukolan kisakeskus on pieni pellolle rakennettu kaupunki, joka yhden kiihkeän viikonlopun elettyään katoaa vuodeksi noustakseen jälleen seuraavana kesänä uuteen paikkaan. Tapahtumakeskuksesta löytyy myös Lastenmaailma, Hiljentymispolku ja kuuluisa Jukola-sauna, jonka lauteille voi meheviä juttuja mennä kuuntelemaan, vaikka ei olisi itse suunnistanutkaan. Pääsy tapahtumakeskukseen on maksuton.

Pakkaa päiväreppu ja tule Jukolaan!

Kuvat: Antti Harkko