Virolaiset vauhdissa Jukola-pellolla: ”Tästä tulee tunnelmallinen kisakeskus”

UC Rent pystyttää jo toista vuotta peräkkäin Jukolan tapahtumakeskuksen telttarakennukset.

‒ Viikonlopun sade haittasi vähän töitä, mutta edellä aikataulusta ollaan, sanoi työnjohtaja Hendri Parrol maanantaina. Tavoite oli saada teltat pystyyn keskiviikko-iltapäivään mennessä.

Tallinnalainen UC Rent on tuonut Jukolaan tänä vuonna juhlalavan ja yhteensä 4000 m² teltta-alaa. Teltoissa toimivat muun muassa ravintola, kaupat, lasten maailma, VIP- ja mediapalvelut sekä maalialueen toiminnot.

‒ Kaikki toiminnot ovat tänä vuonna lähellä, ei tule pitkiä kävelymatkoja. Tästä tulee tunnelmallinen kisakeskus, Parrol iloitsee.

Hendri Parrol on ensin mukana rakentamassa Jukolaa ja sitten suunnistamassa

Opiskelijaprojektina alkunsa saanut UC Rent on toiminut vuodesta 1998 ja ollut viime vuosina mukana erilaisissa kesätapahtumissa, konserteissa ja lukuisien urheilutapahtumien järjestelyissä. Suunnistuksesta kokemusta löytyy MM-kilpailuiden, veteraanien MM-kilpailuiden ja Tallinnan rastiviikon rakennustöistä.

‒ Lahti-Hollola Jukola oli paitsi ensimmäinen työtehtävämme ulkomailla, myös kaikkien aikojen suurin telttaprojektimme. Työviikkomme oli kiireinen ja pitkä. Yritämme aina antaa itsestämme 120 prosenttia, että teltat ovat pystyssä ennen sovittua määräaikaa. Miehet tekivät 10‒12 tunnin päiviä, ja olimme valmiita kolme päivää ennen sovittua, markkinointipäällikkö Juhan Jürlau muistelee.

Sama tahti on ollut päällä Kangasallakin. Pellolla huhki 15 työntekijää.

Telttojen valmistuttua he lähtevät kotiin Viroon. Muutama heistä palaa Jukolaan valvomaan, että kaikki on kunnossa, ja tapahtuman jälkeen ovat edessä purkutyöt. Parrol itse on mukana suunnistamassa. Maanantain työpäivän jälkeen hän suuntasikin Ponsan harjoituskartalle hiomaan rastinottotaitoja.

Teksti ja kuvat: Outi Hytönen