Kangasalan Apteekki vinkkaa: Mitä suunnistusreppuun?

Kangasala Jukolan yhteistyökumppanin Kangasalan Apteekin apteekkari Marjo Ritala pohti työkavereidensa kanssa, mitä ensiaputarvikkeita ja suojaavia tuotteita suunnistajan kannattaisi kuljettaa repussaan.

‒ Suunnistajan on hyvä varautua pieniin haavereihin jo ennalta hankkimalla reppuun valmiiksi esim. rakkolaastareita ja laastareita, sidetarpeita, haavanpuhdistusainetta, pikakylmäpakkaus ja kompressioside, Ritala vinkkaa.

Hyönteisten varalle kannattaa varautua hyönteiskarkottein ja allergisten henkilöiden kannattaa varautua lisäksi allergialääkkein.

Suomen kesässäkin saadaan toisinaan nauttia auringosta, toivottavasti Jukola-päivänäkin!

‒ On hyvä muistaa suojata iho riittävän korkealla suojakertoimella varustetulla aurinkosuojavoiteella sekä vaatetuksella. Nykysuosituksen mukaan aurinkosuojavoiteissa tulisi olla vähintään suojakerroin 30 tai 50.

Jukola-viikonloppuun kannattaa muistaa pakata mukaan myös omat säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet, mutta Kangasala Jukolassa unohdukset voi paikata kisapaikalla Kangasalan Apteekin palvelupisteessä.

Varo punkkia!

Punkeista on tänä kesänä varoiteltu mainoksia myöten. Miten suunnistaja voi suojautua niiltä?

‒ Suunnistajan on hyvä suojautua punkeilta punkkikarkotteella sekä sopivalla vaatetuksella. Jukolassa apteekin palvelupisteestä tulee löytymään sekä punkkikarkotetta että apuvälineitä punkkien poistamiseen. Päivän päätteeksi suunnistajan on hyvä tehdä vielä punkkitarkastus ja tarkastaa, ettei iholta löydy punkkeja, Ritala muistuttaa.

Suunnistajan kannattaa harkita puutiaisaivokuumerokotteen ottamista, jolla saa hyvän suojan punkkien levittämää puutiaisaivokuumetta (TBE) vastaan. Punkit levittävät myös borrelioosia (Lymen tauti), jota vastaan ei ole rokotetta, mutta sitä voidaan hoitaa antibiooteilla.

Lue lisää Jukolan apteekin valikoimasta.

 

Kangasalan apteekki palvelee jokaisena päivänä torin laidalla osoitteessa​ Keskusaukio 2 36200 Kangasala.

Palvelemme

Ma-pe klo 9-19

La 9-16

Su 11-15

Poikkeusaukiolot löytyvät kotisivuiltamme http://www.kangasalanapteekki.fi