20 000 osallistujan haamuraja rikki Kangasala-Jukolassa

Kangasala-Jukolasta on tulossa kaikkien aikojen suurin Jukola.

Ilmoittautuminen on mahdollista 29.5.2019 saakka, mutta jo nyt ilmoittautuneita on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Venlojen viestiin on tällä hetkellä ilmoittautunut 1695 joukkuetta ja Jukolan viestiin 1940 joukkuetta. Yhteensä tämä tarkoittaa 20 360 suunnistajaa. Viime vuonna naisten viestiin osallistui 1618 ja Jukolaan 1892 joukkuetta, eli Lahti-Hollolassa jäätiin juuri alle 20 000 osallistujan haamurajan rikkoutumisen. Jukolassa saavat kilpailla sekä naiset että miehet.

Kangasala-Jukolan pääsihteeri Antti Rantala kertoo järjestäjien olevan hyvissä tunnelmissa ennätyksen rikkouduttua.

‒ Osanottajaennätys on seurausta Suomen suunnistusseurojen vireästä toiminnasta kautta maan. Seurat ovat onnistuneet houkuttelemaan ihmisiä kuntosuunnistuksen pariin, ja kuntosuunnistus on portti Jukolan viestiin. Iso kiitos koko suomalaiselle suunnistusyhteisölle.

Kangasala-Jukolaan on ilmoittautunut joukkueita 23 eri maasta. Eniten suunnistajia tulee Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, Latviasta ja Virosta.