Jukola-blogit alkavat: luvassa huippujoukkueiden kuulumisia ja valmistautumisvinkkejä Kangasala-Jukolaan

Kangasala-Jukolan blogeissa kaksi huippujoukkuetta tähtää kesäkuussa kärkisijoille, aloittelijajoukkue tekee hyvää ja Jukola-koulun blogi tarjoaa harjoitusneuvoja kaikille suunnistajille.

Blogit pyörähtävät käyntiin marraskuussa. Neljän blogistiporukan valikoimassa painottuu paikallisuus. Tässä Kangasala-Jukolan mielenkiintoiset blogistit:

– Tampereen Pyrinnön naiset, lempinimeltään Punahilkat, ovat kuuluneet koko tämän vuosituhannen ajan Suomen terävimpään seurajoukkueiden kärkeen. Pyrintö on voittanut Venlojen viestin yhteensä neljä kertaa, edellisen kerran vuonna 2010 Hyvinkään Kytäjä-Jukolassa. Viime kaudella sukupolven vaihdos sekä Saila Kinnin ja Venla Harjun äitiyslomat pitivät Pyrinnön poissa kärkitaistoista. Millä mielin Punahilkat valmistautuvat kotikisaansa Kangasala-Jukolaan?

– Ikaalisten Nouseva-Voiman miehet eli Nouskin pojat ovat lupaava joukko tulevaisuuden nimiä. Syksyn SM-kilpailuissa Eetu Savolainen voitti kaksi kultaa ja erikoispitkällä kolme nouskilaista mahtui neljän parhaan joukkoon. Myös SM-viesteissä on sujunut viime vuosina, mutta Tiomilan ja Jukolan onnistumiset ovat antaneet odottaa itseään. Miten käy Nouskin Kangasalan kesäyössä?

– Tamperelaisjulkkisten tiimi ja Aamulehden lukijoista koostuvat joukkueet keräävät varoja Lastenklinikan Tuki ry.:lle. Yhtä suuri tavoite on oppia suunnistamaan! 31 suunnistajan porukka harjoittelee yhdessä ja huhujen mukaan intoa on piisannut niin Raipella kuin Saravollakin.

– Varalan Jukola-koulun blogissa tarjotaan kokemuksellisia harjoitusvinkkejä suunnistustaidon alkeisiin ja Kangasala-Jukolaan valmistautumiseen sekä yleiseen kunnon kohotukseen.

 

Teksti: Outi Hytönen

Kuva: Antti Harkko