Jukola on kangasalalaisten mahdollisuus lisätuloihin ja elämyksiin

Jukolan viesti houkuttelee kesäkuussa 2019 Kangasalle yli 40 000 kävijää. Jokaisella paikkakuntalaisella on mahdollisuus osallistua tapahtuman tekemiseen, sillä talkoolaisiksi tarvitaan noin 1800 tekijää. Jukola-elämykseen pääsee siis osalliseksi myös muuten kuin suunnistamalla.

‒ Talkoolaisena oleminen on elämys. Jukolan suuruutta tapahtumana ja ainutlaatuista tunnelmaa on mahdotonta kuvitella, jos ei ole itse ollut paikan päällä. Jukola ei koskaan ole ollut näin lähellä kangasalalaisia. Toivottavasti se innostaa paljon paikallisia mukaan porukkaamme, sanoo Jukolan talkoolaisvastaava Marja Molin.

Jukolan tapahtumakeskuksesta löytyvät kaikki toiminnot, mitä kyläkeskuksessakin voi kuvitella olevan. Etukäteen rakennetaan sähköverkko, vesihuolto ja tarvittavia rakennelmia.

‒ Tapahtuman suunnittelusta kiinnostuneille ja ahkerille talkoolaisille on tarjolla sopivia tehtäviä jo hyvissä ajoin ennen kilpailua etenkin kilpailua edeltävillä viikoilla rakentamisen ja sitten purkamisen parissa.

Suurin osa tehtävistä painottuu kuitenkin kilpailuviikonloppuun 15.-16.6.2019.

‒ Talkoolaisten tehtävät ovat monipuolisia eikä suurimpaan osaan niistä vaadita suunnistuskokemusta. Jokaisen osaamiselle löytyy käyttöä erilaisissa toimissa, Molin sanoo.

Eniten väkeä työllistävät ravintolapalvelut ja liikenteenohjaus. Molempiin tarvitaan noin 500 talkoolaista. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua Lyyti-ilmoittautumisjärjestelmässä.

Paikalliset yritykset puolestaan voivat liittyä mukaan Jukolan yhteistyökumppaneiksi. Kaikille löytyy mahdollinen tapa olla mukana.

‒ Keväällä julkaisemme kisalehden, johon pääsee mukaan ilmoittajaksi pienellä summalla. Esimerkiksi etukuponki voi olla hyvä tapa houkutella Jukola-kävijöitä pistäytymään liikkeessä. Suurimmat yhteistyökumppanit satsaavat Jukolaan isolla näkyvyydellä ja ovat hyvin tärkeissä rooleissa koko tapahtuman onnistumisen kannalta, kertoo tiedottaja Outi Hytönen.

Majoittajia etsitään!

Kangasalla ei ole tarjolla 40 000 petipaikkaa. Suurin osa suunnistajista majoittuu tapahtumakeskuksen teltta-alueilla, mutta merkittävä määrä joukkueista etsii itselleen lähiseudulta sisämajoituksen. Edellisten Jukoloiden tapaan Kangasaltakin etsitään viikonlopuksi tai hieman pidemmäksikin aikaa vuokrattavia koteja majoituspaikoiksi.

Huippujoukkueet haluavat saapua paikalle jo pari päivää ennen tehdäkseen viimeistelyharjoituksen ja viettääkseen aikaa joukkueen kesken ennen kesän tärkeintä viestikilpailua. Monet kuntoilijajoukkueetkin tekevät viikonlopusta samalla hauskan mökkireissun tai haluavat muuten majoittua mukavammin.

Vapauttamalla kodin tai kesämökin Jukolaan tulevan joukkueen majoituspaikaksi voi tienata euroja yhdestä viikonlopusta. Jukolan kotisivuille on mahdollista jättää ilmoitus vuokrattavasta kohteesta.

‒ Huippujoukkueilta on tullut Jukola-toimistoon jo paljon kyselyitä mahdollisuuksista majoittua lähellä tapahtumapaikkaa. He haluavat varmistaa majoituksen ajoissa, kertoo pääsihteeri Antti Rantala. Jukolan tapahtumakeskus sijaitsee Heponiemessä: Kangasalta Lahteen päin ajettaessa käännytään vasemmalle noin kilometrin Kaivannon kanavan jälkeen.

Majoitusilmoituksen jättämisen ohjeet löytyvät täältä. Ilmoituksen voi jättää myös vierailemalla Jukola-toimistossa.

 

Kysy lisää Jukola-toimistosta

Osoite Kuohunharjuntie 9, 1. kerros.

Avoinna ke klo 9‒12 ja to klo 12‒15

p. 040 259 4528

toimisto.2019@jukola.com

 

Kuvat: Antti Harkko