Kartat ovat nyt oikeassa järjestyksessä

Kartta- ja ratapainatusten jälkeen kaikki 44 700 karttaa jatkoivat matkaansa turvasäilöön. Siellä kilpailussa käytettävät tuhannet kartat oli vielä saatava täsmällisesti oikeaan järjestykseen. Päällekkäin laitettuna kartoista olisi muodostunut 10 m korkea pino, jonka paino on 1750 kg.

Karttapussitusryhmä on työskennellyt jo kuukauden. Toiminnasta ovat vastanneet Valto Halonen (oik) ja Esko Tokola. Pöydät ovat täynnä karttapinoja, kuva on siltä osin sumennettu.

Karttapussitusryhmä työskenteli turvatiloissa yli kuukauden. Toiminnasta vastasivat Valto Halonen (etualalla oik) ja Esko Tokola. Pöydät ovat täynnä karttapinoja, kuva on siltä osin sumennettu.

Kuopio-Jukolan karttapussitusryhmä työskenteli yli kuukauden sananmukaisesti maanalaisessa tehtävässä. Karttojen tarkistus, lajittelu, pussitus ja pakkaus tapahtui yhdessä Kuopion turvallisimmista paikoista syvällä maan alla. Käsiteltäviä karttoja oli kaikkiaan 37 350 kpl. Loput olivat varakarttoja.

Pussitusyhmään kuului 18 tarkoin valittua luotettavaa henkilöä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ryhmän piti työskennellä päivittäin kahdessa eri vuorossa: 2,5 ja 2,5 h. Yhteisellä päätöksellä päivittäin tehtiin kuitenkin yksi 3-4 tuntia kestävä rupeama.

Lähdössä ja vaihdossa kilpailijoille annettavat kartat tarkistettiin moneen kertaan, pussitettiin yksitellen ja saumattiin kiinni. Jokainen kartta kävi läpi seitsemän eri vaihetta ennen kuin se oli valmis paketoitavaksi.

– Mehtä-Jukolassa vuonna 1996 tehtiin paljolti samalla tavalla kuin nytkin, muistelee pussitusryhmän päällikkö Valto Halonen,
– Silloin oli lisäksi tussikynätöitä, nykyään kaikki tarvittavat asiat saadaan karttoihin painamalla.

-Täällä tarkastetaan, tarkastetaan ja vielä kerran tarkastetaan, sanoo Halonen,
– Mehtä-Jukolan kartoissa ei ollut yhtään virhettä, nyt tavoitteemme on tietysti sama. Se on kunnia-asiamme!

Kuopio-Jukolan oman tarkastustoiminnan jälkeen vielä ratavalvojat tarkistivat osan lukuisista karttanipuista. Virheitä ei löytynyt.

Lopulta joukkueittain lajitellut kartat pakattiin laatikoihin ja varastoitiin odottamaan kilpailun alkamista.

Valmiita karttapaketteja on jo kertynyt runsaasti. Valto Halonen (oik) esittelee turvavarastoa kilpailunjohtaja Jouko Kaihualle.

Valmiita karttapaketteja kertyi runsaasti. Valto Halonen (oik) esittelee turvavarastoa kilpailunjohtaja Jouko Kaihualle. Tässä vaiheessa työstä oli tehty vasta osa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti