Kilpailunjohtaja Jaakko Lajunen

Kilpailunjohtaja Jaakko Lajunen

Kilpailunjohtaja Jaakko Lajusen motto: ”Totta se on, olen puhunut siitä niin monelle”

Jämsä-Jukolan kilpailunjohtaja Jaakko Lajunen, eli Jaska, on ikäistään nuoremman oloinen 50-vuotias. Syntyisin jakotoisin Jaska on Jyväskylästä, Jämsän alueella hän on viihtynyt jo yli 30 vuotta. Jaska kertoo olevansa Ilmavoimista vapaalla oleva penkkiurheilija, vaikka miehen ulkoisesta olemuksesta välittyy kuva paljon aktiivisemmasta urheilijasta. – Jukolakiireiden ohella pelaan kesäaikaan golfia, talvisin hiihdän ja laskettelen. Liikuntaohjelmaan kuuluu myös viikoittainen kiekkoilu entisten työkavereiden kanssa.

Suunnistusharrastus alkoi kiehtoa vasta armeijassa. – Olen suunnistuksen ”myöhäisherännäinen”. Kuten niin moni muukin, aloitin sen vasta aikuisiässä. Ensimmäinen Jukolani oli Vierumäellä 80-luvun alkupuolella ja sen jälkeen olen ollut mukana aina, kun vain se on aikatauluun sopinut. Mieleenpainuvin muisto Jukolasta on ehkä Joutsenon avausosuus, joka elämyksenä on jäänyt kirkkaana elämään, Jaska muistelee.

Suunnistus on Jaskan ja hänen vaimonsa yhteinen harrastus. Kisamatkoja tehdään yhdessä. – Aikaisempina vuosina ehti käydä suunnistelemassa kansallisiakin kisoja, mutta viime vuosina on muotoutunut tavaksi osallistua Jukolaan ja FIN5-rastiviikolla Tuulin ja ystäväperheen kanssa.

– Aikaa kuluu myös Suomen Suunnistusliiton ja Kansainvälisen suunnistusliiton IOF:n teknisenä asiantuntijana arvokisojen valvontatehtävissä.Viime vuosina olen toiminut ikämiesten ja -naisten suunnistuksen SM-kilpailujen pitkän matkan teknisenä asiantuntijana. Kilpailumenestyksestä on jäänyt mieleen oman sarjan kokonaiskilpailuvoitto FIN5:llä 2001.

Kilpailun johtajaksi Jaska kertoo ajautuneensa MM 2013-kisahakemuksen tekemisen myötä. – Vedin Jämsän Retkiveikoissa tuota projektia, ikävä kyllä kisat sitten kuitenkin menivät Vuokattiin.

Jaska toteaa kilpailunjohtajan asemassa joutuvansa ottamaan laajamittaisesti kantaa koko tapahtumaa koskeviin asioihin. Tähän asti haasteellisimpana ja yllättävimpänä hän pitää yhteistyösopimusneuvottelujen laajuutta ja niiden aikaavievyyttä. – Onneksi vastuuhenkilöinä ovat eri alojen asiantuntijat, jotka ammattitaidollaan pystyvät ohjaamaan menettelyjä oikeisiin suuntiin.

Lopuksi Jaska esittää toivomuksen. – Jämsä-Jukolan teemana on ”Suunnista elämäsi tarinaan”, tehdään siitä kaikille sellainen elämys!

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti