Minna Määttänen seuraa Ankkuria

Kuvaajat seuraavat tapahtumia Venlojen viestin ensimmäisellä osuudella. Kuva Mikko Jalonen

Kuvaajat seuraavat tapahtumia Venlojen viestin ensimmäisellä osuudella. Kuva Mikko Jalonen

Jukolan viestiin on akkreditoitunut 98 valokuvaajaa, jotka työskentelevät sanomalehdille tai jollekin muulle medialle. Yksi ammattikuvaajista on Salon Seudun Sanomien Minna Määttänen. Hänen tehtävänään on kuvata Venlojen viesti alusta loppuun. Jukolan viestin tulee hoitamaan toinen kuvaaja.
Minna Määttäsen suunnitelmat ovat selvät: lehteen tarvitaan kuva voittajajoukkueesta ja lehden levikkialueen ykkösseurasta Angelniemen Ankkurista.
Määttänen on toiminut ammattikuvaajana 26 vuotta, mutta on nyt mukana Jukolan menossa ensimmäistä kertaa.

–Kun Jukolan viesti järjestettiin Salossa 2006, olin vanhempainvapaalla, muuten olisin varmasti ollut mukana siellä, Määttänen sanoo.
–Olen seurannut Jukolaa televisiosta ja tiesin, että se on valtava tapahtuma. Median ohjaaminen näyttää täällä olevan hyvin organisoitua. Suunnistus lajina on minulle kyllä tuttu. Olen ollut kuvaamassa monia muita suunnistuskilpailuja.
Jukolassa kuvaavat viedään johdettuna ryhmänä rasteille. Minna Määttänen oli mukana Venlojen ensimmäisen osuuden viimeisellä rastilla. Hänen ei tarvinnut odottaa kauan, kun Angelniemen Ankkurin Heini Saarimäki leimasi heti toisena.
–Seuraan varmuuden vuoksi joukkueiden numeroja, mutta tällä kertaa hänet oli helppo havaita. Toisaalta kuvasta olisi tullut parempi, jos rastilla olisi ollut vähän ruuhkaa, Määttänen pohti.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit