Minna Määttänen fotograferar Venlakavlen

Till Jukola har man ackrediterat 98 fotografer som arbetar för dagstidningar eller andra medier. En av yrkesfotograferna är Minna Määttänen från Salon Seudun Sanomat. Hennes uppgift är att fotografera från Venlakavlens början till slut. Jukolakavlen kommer att fotograferas av en annan yrkesfotograf.

Minna Määttänens planer är tydliga: Till tidningen behövs en bild av vinnarlaget, samt en bild av Angelniemen Ankkurit, vars om område är samma som tidningen spridningsområde.
Määttänen har arbetat som yrkesfotograf sedan 26 år tillbaka, men är nu för första gången med och fotograferar Jukola.
– Då Jukolan ordnades i Salo år 2006 var jag föräldraledig. Annars hade jag nog varit med redan då, säger Määttänen.
-Jag har följt med Jukola i TV och vet att det handlar om ett stort evenmang. Media verkar vara bra organiserat här. Orientering i sig är nog bekant för mig och jag har fotograferat ett flertal andra orienteringstävlingar.
I Jukola går yrkesfotograferna i ledd grupp till skogen. Minna Määttänen var vid sista kontrollen under Venlas första sträcka. Hon behövde inte vänta länge nog innan Angelniemen Ankkuris Heini Saarimäki stämplade in som andra.
-Jag granskar för säkerhets skull löparnas lagnummer, men denna gång var det lätt att känna igen. Å andra sidan hade bilden kanske varit bättre om det hade varit trångt vid kontrollen, funderar Määttänen.

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit