Veikeä kokemus – lumoava elämys, Kuopio-Jukola 2014

Kuopio-Jukolan kilpailunjohtaja Jouko Kaihua

Kuopio-Jukola 2014 järjestäjät ovat suurella joukolla mukana Jämsä-Jukolan eri toiminnoissa. –– Ollaan kainaloita myöten kädet savessa. Tekemällä opimme parhaiten, tietää mitä välttää ja mitä tehdä vieläkin paremmin, Kuopion-Jukolan kilpailunjohtaja  Jouko Kaihua kuvaa. Kaihua kuitenkin antaa kiitoksen Jämsä-Jukolalle – Pääasiassa täällä on kaikki toiminut hyvin. Kaihualla on kokemusta monesta eri Jukolasta. 

– Venlojen maaliintulon jälkeinen tilanne pitäisi kyllä jotenkin ratkaista, mutta miten, Kaihua miettii. Nälkäisiä on Venlan päätyttyä enemmän kuin kymmenen ja jonot ravintolassa muodostuvat tavattoman pitkiksi. 

Kuopio-Jukolan osastolta löytyy ensi vuoden Jukolan flyer neljällä kielellä. Lisäksi saatavilla on muita Kuopion esitteitä. – Meiltä saa myös valmiita mallikarttoja harjoitusmaastoista, niitä voi toki tilata myös netin kautta.  

Talkoolaisten osalta Kuopio­-Jukolalla on hyvä tilanne. Talkoolaisia on 600, vielä tuhat kuitenkin tarvitaan lisää, Kaihua toteaa. Suunnistajien määrän osalta tavoitetta on kevään aikana nostettu tuhannella, 16000:een. Kaihua uskoo, että suurin kasvu suunnistajien lukumäärässä tulee Venäjän suunnalta ja kuntosuunnistajista. – Osallistujamäärältään Jukola on joka tapauksessa jo ylärajoissa. Suunnistuksen osuus koko panostuksesta on hänen mukaansa noin 20 %, loppu 80% tulee kaikesta muusta, talkooväestä, infrasta jne. 

– Kartat ovat valmiita, radat ovat valmiita ja suunnitelmat valmiita, eli olemme toteutusta vaille valmiita. Onhan meillä yksi vikakin, ei olla täydellisiä, meiltä puuttuu heikkoudet, Jouko Kaihua kiteyttää hymysuin.  

Kaihua lupaa, että Kuopio-Jukolan lumo tulee välittymään tv-ruutujen kautta niillekin suunnistuksen ystäville, jotka eivät jostain syystä itse pääse paikan päälle. Senhän takaa Kuopio-Jukolan slogankin, ”Veikeä kokemus – lumoava elämys”.

 

 

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti