Pääsihteeri Ville Sabel

Villen suunnistusharrastus alkoi jo lapsena

Jämsä- Jukolan pääsihteeri Ville Sabel on 27-vuotias liikuntatieteiden maisteri. Syntyisin Ville on Hattulasta, opiskeli Jyväskylässä vuosina 2005-2011, jonka jälkeen hän palasi kotiseudulleen Hämeenlinnaan. Villen, vaimon Jennin ja 2,5 kuukautisen Santerin kotiosoite löytyy kuitenkin elokuusta alkaen Jämsästä.

Villen harrastuksiin kuuluu suunnistuksen lisäksi vaunulenkkeilyä, geokätköilyä ja talvisin hiihtoa. Viimeisen vajaan vuoden hän on toiminut liikunnan- ja luokanopettajana Puolimatkan koululla Hyvinkäällä.

Suunnistusharrastuksen pariin Ville päätyi isoveljensä esimerkkiä seuraten. – Aloitin suunnistuksen hieman alle 10-vuotiaana rastireittiläisenä isoveljeni perässä. Taisin käydä 8-vuotiaana yhdet kilpailut, jonka jälkeen pidin vuoden mittaisen luovan tauon palatakseni taas 10-vuotiaana kilpailemaan.

Tuon ajan jälkeen Ville on kilpaillut suunnistuksessa, välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän tosissaan. Suunnistuksesta on tullut hänelle vuosien mittaan elämäntapa.

Ville on vakuuttunut, ettei koskaan luovu suunnistamisesta. – Tätä edesauttaa se, että myös perheeni, vaimoni, omat vanhempani ja veljeni ovat suunnistaneet jo pitkään. Mukavia suunnistusmuistoja ovat vuosien varrella kierretyt rastiviikot niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joissa ovat yhdistyneet lomailu sekä suunnistus, Ville Sabel kertoo.

Ville on juossut Jukola viestejä vuodesta 1999 joka vuosi. – Tänä vuonna tulee siis täyteen 14 Jukolan viestiä. Ensi vuonna olisi tullut 15. peräkkäinen viesti, mutta se jää nyt järjestelyvastuun myötä kuitenkin väliin.

Ville on kilpaillut säännöllisesti koko suunnistusuransa ajan. Edustusseura on tällä hetkellä satakuntalainen Hiisirasti. Villen parhaat saavutukset ovat juniorisarjoista. Kirkkaimpana Koululiikuntaliiton SM-hopea, yksi FIN5-kokonaisvoitto sekä muutama muu palkintopallisija FIN5-viikolta sekä Kainuun Rastiviikolta. Vaikka Ville itse tykkää kilpailemisesta, on hän kuitenkin sitä mieltä, ettei suunnistusharrastus edellytä kilpailemista. – Erilaiset kuntoilutapahtumat antavat hyvä mahdollisuuden harrastaa lajia myös niille, joille kilpailu ei ole pääasia.

Jukolan pääsihteeriksi Ville valittiin avoimen haun kautta. – Kiinnostuin tehtävästä jo opiskelujeni aikana, kun asuimme Jennin kanssa Jyväskylässä. Paikka tuli loppusyksyllä 2011 avoimeen hakuun, ja päätin hakea sitä. Tehtävä tulee varmasti olemaan monipuolinen ja haastava. Työnkuvaan tulee kuulumaan sekä järjestelyjen yleistä koordinointia että yksittäisenä tehtävänä kilpailutoimiston pyörittämistä ja toimistovaliokunnan vetämistä. Todennäköisesti haastavinta työssä tulevat olemaan kisaa edeltävät viimeiset kiireiset viikot.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti