Generalsekreterare Ville Sabel

Villes orienteringsintresse började redan som barn.

Jämsä-Jukolas generalsekreterare Ville Sabel, är 27 år gammal och magister i fysiska vetenskaper. Ville är född i Hattula. Han studerade i Jyväskylä åren 2005-2011, varefter han återvände till sin hemort Tavastehus. Från och med I början på augusti har Ville, hans fru Jenni och 2,5 månader gamla Santeri sin hemadress i Jämsä.

Till Villes hobbies hör förutom orientering, länk med barnvagn, letning av ”geogömmor” och under vintern , skidning. Under senaste året har han fungerat som gymnastik- och klasslärare i Puolimatka skola i Hyvinge.

Ville följde sin storebrors exempel med att välja orientering som hobby.

– jag började orienteringen när jag var lite under 10 år gammal med att följa efter min storebror. Jag var säkert 8 år gammal när ja deltog i min första tävling. Efter det höll jag en paus på ca ett år varefter jag som 10-åring började tävla på nytt.

Efter det har Ville tävlat i orientering mera eller mindre på allvar. Orienteringen har blivit honom, med åren, en livsstil. Ville har klart för sig att han aldrig slutar upp med orientering.

Ville menar att det hjälper till när alla i hans familj, frun, föräldrarna och hans bror har orienterat redan en längre tid. Trevliga minnen har Ville fått från åtaliga orienteringsresor runt om i landet och även utomlands. Dessa resor har varit både semester och orientering på samma gång berättar Ville Sabel.

Ville har sprungit i Jukola kaveln från år 1999 var enda år.

– I år blir det alltså 14;e Jukolas Kaveln. I nästa år hade det blivit den 15;e i rad, men den blir nu inta av pga. ansvaret för arrangemangen i Jämsä.

Ville har tävlat regelbundet under hela sin orienteringskarriär. Han representerar för tillfälle det tavastländska förbundet ”Hiisirasti”. Villes bästa prestationer är i juniorserierna. Som bästa prestationer är skolsportförbundets FM-silver, en FIN5 helhetsvinst och några podieplatser på FIN5 samt ”Kainuun Rastiviikot”. Fast Ville tycker om att tävla, är han av denna åsikt att orientering inte nödvändigtvis betyder att man måste tävla.

För dem som inte har tävling som huvudsak, arrangeras det många konditionstillfällen, där man kan orientera utan att tävla.

Till generalsekreterare valdes Vill via öppet val.

– Jag blev intresserad av jobbet redan under studietiden, när vi bodde i Jyväskylä med Jenni. Jobbet blev öppet i slutet av hösten 2011 och ja beslöt att söka platsen. Jobbet kommer säkert att vara mångsidig och utmanande. Arbetsbilden kommer att vara allmän koordination av arrangemang samt drivning av tävlingskontoret och tävlingsutskottet. Den mest utmanande uppgiften kommer troligtvis att vara de brådskande sista veckorna före tävlingen.

Jämsä-Jukolas generalsekreterare Ville Sabel litar helt på arrangemangen i Jämsä-Jukola. Välkommen att tillsammans göra tidernas bästa Jukola!

« Tillbaka

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti