Lapset mukaan Jukolaan

Tällaiset mukavat kaverit toivottavat lapset tervetulleiksi Pikku-Eeron pihaan.

Jukolan viesti on tapahtuma, jossa viihtyvät niin kilpaurheilijat kuin myös hieman vähemmän vakavasti liikuntaa harrastavat. Jukolassa on totuttu rentoon meininkiin ja helppoon yhdessäoloon. Taustajoukoissa on usein koko perhe, siksi lasten viihtyvyyteen on panostettu myös Jämsä-Jukolassa.

Lapsille on Jämsä-Jukolassa tarjolla paikka, Pikku-Eeron piha, jossa vanhemmat voivat viettää aikaa lasten kanssa. Vanhempien tukena toimintaa ohjaavat Jämsän ammattiopiston Nuoriso- ja vapaa-aikaohjaajaopiskelijat opettajansa Sanna Anttilan johdolla. Valvottua lastenhoitoa siellä ei kuitenkaan ole tarjolla. Ohjelmavaliokunnan vetäjänä toimii opettajana päivätyötään tekevä Päivi Pitkänen. Mistä nimi Pikku-Eeron piha?

– Halusimme paikalle tapahtuman ja idyllisen paikan henkeen sopivan nimen. Eero oli veljessarjan nuorin. Pikku-Eeron pihakin on tarkoitettu Jukolan nuorille osallistujille, Päivi kertoo.

Pihassa on lapsille ohjattuja leikkituokioita sekä muuta vapaa-ajan toimintaa. Sisätiloina toimii pirtti, jossa voi piirrellä ja tehdä pieniä askarteluja. Pirttiin mahtuu lapsia noin 40 kerrallaan. Siellä on myös vaippaikäisten lasten ruokinta- ja hoitopiste.

– Toiminnat on suunniteltu siten, että esimerkiksi leikkituokioissa on varaudutte erikokoisiin ryhmiin. Tarvittaessa ryhmiä voidaan jakaa, joten tervetuloa kaikki tutustumaan, toivottaa Päivi.

Lapsetkin suunnistamaan Pihan laidalta alkaa maksullinen Seitsemän veljeksen tarinapolku. Se on viitoitettu, helppo suunnistusreitti, jonka varrella olevat tehtävät johdattavat lapsia Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen seikkailuihin. Osallistuminen reitille maksaa 5 euroa ja se sisältää pienen palkinnon.

Pikku-Eeron piha on avoinna Jukola-viikonloppuna la 11 – 21 ja su 9 – 11. Maksullinen tarinapolku on avoinna vain la kello 12 – 20. Pihan läheisyydessä toimii yksi Jukolan viestin kahviloista.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti