Jämsän kaupungin joukkue Jukolaan kahden Jussin voimin

Jämsän kaupungin joukkue lähtee odottavaisin mielin Jukolan viestiin. Idea kilpailuun osallistumisesta tuli kilpailun johtajalta Jaakko Lajuselta. Jämsän Retki-Veikot halusi tarjota kaupungille mahdollisuuden koota joukkue ja kokea upea Jukolan yö.

Joukkuetta lähdettiin kasaamaan aluksi seitsemän Jussin periaatteella. Loppujen lopuksi joukkueesta löytyy näitä kaksi. – Mahdollisuutta tarjottiin aluksi Jämsän kaupungin henkilöstölle ja luottamushenkilöille. Loppujen lopuksi myös hekilöstön puolisoille, toteaa joukkueen johtaja Katja Pohjoismäki. Näin saatiin kasaan joukkue, jossa juoksee ainakin yksi ensikertalainen, mutta myös kokeneempiä Jukolan kävijöitä.

Joukkue lähtee koitokseen numerolla 1444. -Kova tavoite on alle tuhat. Henkilökohtainen tavoitteeni on selvitä kunnialla omasta osuudesta ja päästä alle kahden ja puolen tunnin, viestin aloittaja Jussi Lehtimäki maalailee. Ankkurina juokseva Juha Nokelainen lähtee matkaan maltillisin tavoittein. – Pitkä lenkki edessä, joten rauhallisesti on mentävä, ettei tulisi kovin paljon lisää kilometrejä.

Suunnistuksen ohessa kaupungin joukkueen juoksijat osallistuvat myös talkoisiin. – Koko viikko on jo paiskittu hommia ja hommat jatkuu heti oman osuuden jälkeen, neljännen osuuden juokseva Erkki Mäntylä valottaa. Mukana on kuitenkin mukava olla, sillä Lehtimäen sanoin kyseessä on ”maailman luokan urheilujuhla”.

Aiemmin päivällä Jämsän kaupungin naisten joukkue juoksi ensimmäistä kertaa Venlojen viestissä. Tavoitteena oli parantaa lähtönumeroa, joka oli 1178. Tässä joukkue onnistui hienosti ollen sijalla 1001.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti