Nastolan Suuterveydenhuollon treenikausi huipentuu Venloissa

-Jännittää, totesi joukkue yhdestä suusta tuntia ennen starttia.

Nastolan Suuterveydenhuolto 1 -joukkue koostuu Nastolan terveysaseman hammaslääkäreistä ja hammashoitajista, aloittelevista suunnistajista, joilla kaikilla on kuitenkin urheilutaustaa.

Joukkue kilpailee numerolla 1371. Aloitusosuuden juoksee Kristiina Juhola, toiselle osuudelle lähtee Katriina Lehtoranta, kolmannen osuuden pikamatkan hoitelee Anni Koskela ja joukkueen ankkuroi Sini Laine.

Viimeistely on sujunut hieman vaihtelevasti. – Tiistaina meni nilkka, aika pahasti, mutta kyllä sillä osuus läpi nilkutetaan, tuumasi Juhola.

Suunnistamaan naiset ovat päässeet 10-15 kertaa kevään aikana. – Tosi vaihtelevasti on mennyt: aina kun tulee hetkeksi sellainen olo, että nyt tää sujuu, niin sitten jo seuraavaksi eksyykin, naureskelee Lehtoranta. – Olen yrittänyt kovasti opetella, mutta kyllä neuvoa on pitänyt kysyä joltain joka kerta, tunnustaa Laine.

Joukkueen tulostavoitteet ovat korkealla: – Minimissään 2 tuntia per osuus. Tavoitteena olisi, että vain nelososuus olisi yhteislähdössä, mutta tiukkaa voi tehdä, Lehtoranta laskeskelee.

Katseet on kuitenkin suunnattu jo tulevaan. – Kyllä me jo mietittiin, että ensi vuonna ehdottomasti uudestaan. Vaikka on tämä jo iso voitto, että täällä ylipäänsä ollaan.

Teksti ja kuva: Anne Rauhamäki