Minna Kauppi ja Sami Jauhojärvi nimettiin kisäemännäksi ja -isännäksi

Lahti-Hollolan Jukolan kisaemännäksi nimetty Minna Kauppi ja kisaisäntänä toimiva Sami Jauhojärvi uhkuvat intoa Jukolan alla. Uusi osanottajaennätys nostaa hymyn molempien huulille ja antaa pontta myös omaan tehtävään. Minna ja Sami kokevatkin yhdeksi tärkeimmistä tehtävistään kannustaa talkoojoukkoja ja kisailijoita huippusuorituksiin.

– Talkoolaisten merkitys tämän kokoluokan tapahtumissa on valtavan suuri. Ilman heidän todella merkittävää panosta ei kisoja voitaisi toteuttaa, toteavat molemmat lähes yhteen ääneen.

– On todella hienoa huomata, että jo nyt mukaan on ilmoittautunut lähes 1500 talkoolaista, mutta kyllä meitä vapaaehtoisia vielä tarvitaan hieman lisää, jotta kaikki sujuu aivan saumattomasti, Minna Kauppi jatkaa ja kannustaa lähtemään mukaan kokemaan Jukolan ja Venlojen viestin tunnelmaa vaikkei suunnistuskokemusta itsellä olisikaan.

– Yhden ihmisen talkoopanoksen ei tarvitse olla iso. Toivottavasti tässä omassa roolissa voimme antaa hieman lisäenergiaa ja luoda hyvää fiilistä tekijöiden joukkoon. Oma talkoovuoroni nyt on hieman pidempi, mutta ei se haittaa mitään, naurahtaa Jauhojärvi rooliaan kisaisäntänä.

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi on viime vuosina ollut tuttu näky Jukolan viestissä. Paimiosta alkanut suunnistajan polku saa jatkoa myös Lahti-Hollolan Jukolassa.

– Jukolassa minua kiehtoo tunnelma, jonka voi kokea vain itse osallistumalla. Vaikka suunnistaessa tekee omaa suoritustaan, kokee Jukolassa samalla vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Jukola on ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma, Musti kertaa tuntojaan. – Ja kun vielä pääsee haastamaan itsensä samoilla radoilla Minnan kaltaisten huippusuunnistajien kanssa, niin onhan tämä aivan mahtava tapahtuma, sydämensä Jukolalle menettänyt Jauhojärvi jatkaa.

Kisaemäntä Minna Kauppi jakaa Samin tunnot. Minna on Venlojen viestin voittaja Lapuan Simpsiönvuoren maastoista vuodelta 2007. Silloin Asikkalan Raikkaan väreissä joukkueensa voittajan maaliin ankkuroinut Kauppi toteaa sekä Venlojen että Jukolan viestissä olevan jotain maagista joka pitää kokea ainakin kerran elämässään.

– Tänä vuonna pääsen kokemaan tapahtuman erilaisesta näkövinkkelistä, mikä sekin on omalla tavallaan haastavaa ja samalla tosi antoisaa. Toivottavasti osaan emännöidä hyvin, hymyilee Minna pilke silmäkulmassa.

– Vinkkinä kaikille osallistujille sanoisin, että kannattaa ennen kisaviikonvaihdetta tutustua suppasuunnistukseen ainakin muutaman kerran. Se on hieman erilaista kuin silloin kun ne käyrät on niin sanotusti oikein päin, Kauppi pohtii.

Iloinen ja positiivinen kisaisäntäpari toivottaa kaikille tsemppiä omaan suoritukseen Lahti-Hollola Jukolassa, tapahtui se sitten talkoolaisena, kisailijana tai katsojana. Hälvälässä nähdään!

 

Teksti: Terhi Sillanpää-Reitti