Kesäyö Kangasalla kutsuu mukaan ensi vuonna

Antti Rantala, Jukola 2019:n pääsihteeri pyörii Hälvälän kilpailukeskuksessa Kangasala SK:n teltalla. Kangasalla tullaan järjestämään vuoden päästä yhtä hienot kisat kuin tänä viikonloppuna Hollolassa.  Nyt Rantala on seurannut eri toimintoja, ottanut oppia sekä hakenut kokonaiskuvaa koko tapahtumasta.

– Mielestäni on tärkeätä käydä täällä keskusteluja niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa tulen olemaan tiiviimmin yhteistyössä vuoden päästä. Tapahtuman näkee ihan eri silmin, kun on itse järjestämässä kisaa.

– Kaikkeen pitää varautua. Kartatkin voi lähteä taivaan tuuliin, kuten Venlojen viestin aikana huomattiin, Rantala huomauttaa.

Rantalan mukaan Kangasala Jukola tulee eroamaan Lahti-Hollolasta tiivimmällä kisakeskusaluellaan sekä erityyppisen maastonsa vuoksi.

– Kangasalla on perinteiset hämäläiset korkeuserot ja pienipiirteisyyttä. Kisakeskuksen tiiviys asettaa tietynlaisia haasteita kisakeskuksen suunnitteluun, mutta se luo myös hyvää tunnelmaa, kun ollaan lähellä toisiaan.

Rantala astuu pääsihteerin rooliinsa vasta 1. elokuuta, mutta kisoja on järjestelty jo 4 vuotta.

– Kun Lahti-Hollola Jukolasta saadaan kiertävä kalusto mukaan, saadaan hommat käyntiin kunnolla, hän kertoo.

Mutta miksi kannattaa tulla Kangasala Jukolaan 2019?

– Yleisesti Jukolan viestin tunnelma on sellainen, joka jokaisen ihmisen tulisi kokea. Siellä on jälleen uusi maasto ja vähän erilainen haaste, Rantala lupailee.

Teksti: Seela Sorvari
Kuva: Johanna Sivenius