Pienetkin suunnistajat viihtyvät Jukolassa

Lahti- Hollola Jukolan viestissä on monin tavoin ajateltu myös lapsiperheitä sekä lasten viihtyvyyttä kisaviikonlopun aikana.

Saapuminen bussilla

Lahden Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä (Askon alue) on varattu mahdollisuus pysäköintiin lapsiperheille. Kilpailukeskukseen pääsee matkakeskuksesta kätevästi maksullisella kisabussilla. Bussiin voi hypätä myös Hollolan Salpakankaalta (Keskuskatu 5, R-kioskio vastapäätä) sekä Kukokoivusta (Rouvintien ja Juoksijantien risteys). Bussilla koko perhe pääsee aivan kisakeskuksen ytimeen sillä päätepysäkki sijaitsee kilpailukeskuksen eteläpuolella n. 500m vaihtoalueelta. Aikataulun ja hinnat voi tarkistaa Saapuminen -sivulta. Samalta sivulta löytyvät myös ohjeet omilla kulkuneuvoilla Lahti-Hollola Jukolaan saapumiseen. Henkilöautojen pysäköinti on järjestetty peltoparkkina, mutta sieltäkin kilpailukeskukseen johtaan asfalttitie jota pitkin pääsee sujuvasti myös lastenvaunujen kanssa.

Lasten maailma

Lasten maailma löytyy tänä vuonna helposti, sillä se sijaitsee aivan juhlalavan takana. Lasten maailmassa on runsaasti tekemistä eri ikäisille tulevaisuuden suunnistajille pallopeleistä kirjastoautossa pidettäviin satutunteihin. Lasten maailmassa pienimmätkin pääsevät Jukolan viestin suunnistustunnelmaankin, lisäksi siellä voi tavata Supermarsun lauantaina klo 12, 14 ja 16.

Lasten maailma on myös varustautunut perheen pienimpien hätätilanteisiin. Paikalta löytyy tilat vaipanvaihtoon ja pyllypesuihin sekä lastenruokien lämmitykseen.
Jos haluaa välttää jonoja, kannattaa pakata mukaan oman alusta, reilusti kosteuspyyhkeitä, roskapusseja ja iso vesipullo. Vesipisteitä ja vessoja on alueella useita eri puolilla kilpailukeskukseen, Ne on merkitty areenakarttaan.

Aukioloajat sekä tarkempi ohjelma Lasten maailman sivulla.

Varaudu sateeseen ja paisteeseen

Jukolassa ollaan luonnon armoilla. Sekä auringon- että sateensuojaa on kilpailukeskuksessa rajallinen määrä.
Mukaan kannattaa siis varata sadevarustusta, lämmintä vaatetta ja muuta suojaa vaihteleviin sääoloihin. Sateenvarjo ja viltti auttavat säässä kuin säässä. Jalkaan sujahtavat tietenkin kengät, joilla jaksaa kirmailla pidemmänkin ajan ja jotka eivät hätkähdä kastumistakaan. Vanhempien omaa jaksamistakin auttavat  istuinalustat tai retkijakkarat.

Nimikoi lapsetkin

Vauhdikkaimmille suunnistajanaluille kannattaa teipata nimi ja yhteystiedot selkään. Jos lapsi katoaa yllättäen ihmisvilinään ja tulee tarve saada apua etsintöihin, kannattaa ottaa yhteys helpdeskiin.  Helpdesk palvelee kilpailukeskuksen aukioloaikoina eli perjantaista 15.6. klo 10 sunnuntaihin 17.6. klo 16 asti numerossa 044 766 0405.

Teksti: Terhi Sillanpää-Reitti