Lahti-Hollola Jukola 2018 ja LAMK yhteistyöhön

Lahti-Hollola Jukola 2018 ja LAMK yhteistyöhön – LAMK vahvasti mukana tapahtuman toteutuksessa

Maailman suurin viestisuunnistustapahtuma Lahti-Hollola Jukola 2018 ja Lahden ammattikorkeakoulu sopivat laajasta ja monialaisesta suunnittelu- ja toteutusyhteistyöstä. Yhteistyö tarjoaa käytännönläheistä opiskelua ja mahdollisuuden päästä mukaan rakentamaan ainutlaatuista kansainvälistä tapahtumaa. Tavoitteena on oppilaitosyhteistyön mallintaminen tuleville Jukolan viestin järjestäjille sekä LAMKin roolin vahvistaminen alueellisena tapahtumajärjestämisen kumppanina.

LAMKin aluekehitysjohtaja Jari Hautamäen mukaan Lahti-Hollola Jukola 2018 -tapahtumaan liittyvän yhteistyön myötä LAMK kasvattaa rooliaan alueellisten tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä. Olennaista on se, että opiskelijat osallistuvat vahvasti käytännön toimenpiteisiin ja LAMK saa uusia kokemuksia verkostomaisen yhteistyön toteuttamisesta.

LAMKin opiskelijat ovat olleet vahvasti mukana Lahti2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuissa, Salpausselän kisoissa sekä Finlandia-hiihdossa. Lahti-Hollola Jukola 2018 tarjoaa uuden, monialaisen ja kesäisen oppimisympäristön sekä liikunta- ja urheilutapahtuman, jota me lamkilaiset haluamme olla mukana kehittämässä ja toteuttamassa, toteaa vararehtori Maarit Fränti Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahti-Hollola Jukolan 2018 kilpailujohtaja Jorma Aherto toivoo pääsevänsä yhteistyön avulla hyödyntämään opiskelijoiden luovaa potentiaalia tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa. Tavoitteenamme on rakentaa raikas, iloinen ja laadukas kilpailu- ja tapahtumakokemus niin kilpaurheilijoille kuin kuntoliikkujillekin. Siihen tarvitaan perinteitä kunnioittavaa uutta ja innovatiivista palveluiden kehittämistä eri kohderyhmiä kunnioittaen. Opiskelijayhteistyö tuo meille nuorekasta ja rohkeaa näkemystä tuottaa palveluita uudella tavalla, kertoo kilpailujohtaja Jorma Aherto.

Yhteistyö kilpailuorganisaation kanssa on laajaa ja monialaista. Esimerkiksi palveluliiketoiminnan ja matkailualan opiskelijat ovat mukana asiakaskokemukseen liittyvien palveluiden ideoinnissa ja kehittämisessä, ympäristöteknologian opiskelijat kehittävät ympäristösuunnittelua ja jätehuoltoa, tekniikan opiskelijoita on mukana mediakeskuksen ja mobiiliapplikaation rakentamisessa ja muotoilun opiskelijat suunnittelevat tilaratkaisuja. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tuottamassa lastenmaailman ja ensiavun palveluita. Itse tapahtumassa opiskelijat ovat mukana tärkeissä tapahtuman asiakaspalvelu ja tuotantotehtävissä, kertoo LAMKin yhteistyön koordinaattori Heidi Freundlich.

Lahti-Hollola Jukola 2018 –tapahtuma on mukana syksyllä 2017 alkavia monialaisia omaa osaamista vahvistavia oppimisväyliä. Kisamatkalla eri alojen opiskelijat olivat osa kokonaistapahtumaa oman ammatillisuutensa pohjalta, Heidi Freundlich jatkaa.

Kuvassa 11.5.2017 sopimuksen allekirjoittajat LS-37:n pj Tapio Irri, LAMK:n toimitusjohtaja Outi Kallioinen ja HU-46:n pj Henri Rauhamäki