Jukolan Viestin tiedonsiirtokokous kokosi yli 200 tekijää Lahteen

Lahdessa Kannaksen lukiolla järjestetään lauantaina 11.11. Jukolan viestin tiedonsiirtokokous, johon osallistuu yli 200 Jukolan tekijää. Suurin osallistujaryhmä on Lahti-Hollola Jukolan 2018 väki ja Joensuu-Jukolan 2017 järjestäjien edustajat.

Kokouksessa Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen luovutti viestin kiertopalkinnon Lahti–Hollola Jukolan pääsihteeri Tuula Tjäderille ja kilpailunjohtaja Jorma Ahertolle (yläkuva).

Lahti–Hollola Jukolan valiokuntien vetäjät.

Mukana kokouksessa on osanottajia myös tulevista Jukolan viesteistä, joita ovat Kangasala 2019, Rovaniemi 2020 ja Mynämäki 2021. Mukana on myös Jukolan johtoryhmä asiantuntijoineen.

Aamupäivällä puheenvuoron käytti Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Hän luonnehti Jukolan viestiä urheilulliseksi, sosiaaliseksi ja luonnonläheiseksi tapahtumaksi joka sopii Lahden seudulle loistavasti.

Jyrki Myllyvirta sanoi, että suunnistus kuuluu tulevaisuuden kasvualoihin.

– Odotamme tapahtumasta Lahden seudulle 7 miljoonan euron talousvaikutuksia sekä merkittävää kotimaista ja kansainvälistä näkyvyyttä, Myllyvirta kertoi.

Hänen mukaansa jo nyt tapahtuma tuo pientä kasvua matkailuun.

Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvonen kertoi, että tulevien Jukoloiden järjestäjäehdokkaiden hakemuksissa on silmiinpistävää kaupunkien ja kuntien suuri kiinnostus tapahtumaa kohtaan.

Sihvonen kiitti ja palkitsi erikseen Juhani Jatilan ansiokkaasta työstä Jukolan viestin yhteyksien rakentamiseen liittyvästä työstä.

Jouni Lipponen kertoi Puolustusvoimien roolista Jukolan viestissä.

Jukolan Viestin johtoryhmään tapahtuman päätukijan Puolustusvoimien edustajana kuuluva Jouni Lipponen puolestaan antoi kiitoksensa majuri Miika Huovilalle. Lipponen kertoi, että Joensuu-Jukolan järjestelyihin osallistui Puolustusvoimista noin 400 henkilöä.

Aki Lindroos Suunnistusliitosta kertoi, että lähes 800.000 suomalaista on kiinnostunut suunnistuksesta. Lajia pidetään ympäristöystävällisenä, rehellisenä, ystävällisenä ja luotettavana.

Arja Makkonen antoi kiitokset Joensuu-Jukolan yhteistyökumppaneille.

Joensuu-Jukolan kävijätutkimuksen mukaan peräti 99 prosenttia osallistujista oli tyytyväisiä tapahtumaan. Tapahtuman kilpailunjohtaja Arja Makkonen summasi, että järjestelyissä on paljon työtä, josta kuitenkin selviää ja joka palkitsee.

– Aina kannattaa lähteä, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Siitä saa niitä kokemuksia joita kukaan ei voi ottaa pois, hän päätteli.

Kokous jatkuu iltapäivällä valiokuntien kokouksilla.

Teksti: Juha Reinikainen

Kuvat: Juha Reinikainen ja Annamaria Väli-Klemelä

Tiedonsiirtokokouksessa palkittiin Joensuu-Jukolan järjestäjien edustajat.