Jukola-koulun rehtori kannustaa hyödyntämään ainutlaatuisen suurtapahtuman

Lahti–Hollola -Jukolaan valmentavan Jukola-koulun ensimmäinen jakso käynnistyy elokuun puolivälissä. Koulun rehtoriksi lupautunut hollolalainen Seppo Jokipelto kertoo harrastaneensa suunnistusta vähintään 40 vuotta ja vetäneensä HU-46:n lasten ja nuorten suunnistuskoulua kuusi vuotta.

Jokipellolla on myös takana 30 peräkkäistä Jukolan viestiä suunnistajana. Kotikulmilla järjestettävä Juhla-Jukola saa Jukola-koulun rehtorin luonnollisesti innostumaan.

– Kun maailman suurin suunnistustapahtuma tulee alueelle, se on myös työpaikka- tai kaveriporukalle hyvä tilaisuus aloittaa suunnistus. Tällaista mahdollisuutta ei tule usein, hän sanoo.

Osallistumiskynnys Jukola-kouluun asetetaan hänen mukansa niin, että suunnistusta ennestään tuntematonkin pääsee mukaan. Opiskelu lajin saloihin alkaa muutamalla teoriatunnilla ja sen jälkeen suunnataan maastoon.

– Minna Kauppi on luvannut tulla koulun avausosioon pitämään esitystä erityisesti suppamaastosta, Jokipelto kertoo.

Tavoitteena on saada mukaan kouluttajiksi muitakin lajin huippuja. Suunnistusharjoitusten ohjaajat tulevat Lahti–Hollola -Jukolan järjestävien seurojen, Lahden Suunnistajien ja Hollolan Urheilijoiden riveistä.

– Suunnistuskoulun hinnat pidetään kohtuullisina ja tarvittaessa varusteiden lainakin kuuluu hintaan, lupaa Seppo Jokipelto.

Jokipellon suunnistusvuosi on muutenkin kiireinen, sillä maalis–huhtikuun vaihteessa hän matkaa Uuteen-Seelantiin veteraanien MM-kisoihin. Lisäksi hän on toukokuussa järjestettävien Hollola-rastien kilpailunjohtaja.

– Hollola-rasteille odotetaan noin tuhatta suunnistajaa. Kilpailu järjestetään Jukola-maastojen naapurissa Tiirismaalla jossa on samanlaista maastoa kuin Hälvälässä.

Juha Reinikainen