Joensuu-Jukolan voittaja leireili Hollolassa

Tuore 25manna-kakkonen ja Jukola-voittaja IFK Göteborg saapui viime viikolla suoraan 25mannasta sateiseen Hollolaan ja sen suppamaastoihin. Ohjelmassa oli mm. yhteislähtoreeni Tampereen Pyrinnön kanssa ja yhteensä he ehtivät vierailla neljässä eri harjoituksessa.

Mukana oli 4 juoksijaa tämän kesän voittajajoukkueesta ja yhteensä 10 miessuunnistajaa ja 2 naista. Iskuryhmässä mukana oli myös ehkä heidän kirkkain tähtensä Eskil Kinneberg. Norjalainen oli mukana Jukola-voiton lisäksi Virossa voittamassa maalleen MM-kultaa viestissä.

Tuntui että suppamaasto oli myös hänellä hallussa, sillä hän oli selvästi nopein Santaveräjän yhteislähtöstartissa. Aikaa pimeässä ja sateisessa supikossa vierähti 6,5 km:llä 44 minuuttia. Vain kolme miestä selvisi alle 50 minuutin metsästä pois.

Eskilin mukaan suppamaastot eivät ole kovin tuttuja ruotsalaisille ja norjalaisille suunnistajille, mutta joitain maastoja heiltäkin löytyy harjoittelua varten. Halu on kova voittaa myös ensi vuonna ja siksi he saapuvatkin leirille ehkä vielä keväällä.

Viimeistään kuitenkin Jukola-viikolla sinivalkoiset värit nähdään harjoittelemassa Hälvälän lähistöllä. Ekstralatausta Hälvälään antaa voiton puolustaminen Enosta. Tuo voitto tuli Eskilistä hieman yllättäen, sillä tarkoitus oli voittaa alun perin vasta Hollolassa. Tämä kaikki kertoo että Länsi-Götanmaalta saapuu kesäkuussa voitontahtoinen joukkue Hälvälään.

Juha Hirvonen, teksti

Kimmo Hirvonen, kuva