Henna Sivenius somettaa Jukolaa uusille yleisöille

Lahti–Hollola Jukolan some-vastaavaksi löydetty Henna Sivenius iloitsee, että Jukolan Viesti on jo tullut sosiaalisiin medioihin melko isosti. Tavoitteena kuitenkin on vielä löytää uusia yleisöjä.

– Somen rooli kasvaa koko ajan ja somekin jakautuu jo asiapitoisempiin ja fiilispohjaisempiin kanaviin, hän sanoo.

Hiihtoliitossa seurakehittäjänä työskentelevä Henna on koulutukseltaan ammattivalmentaja ja yhteisöpedagogi. Hän kertoo itsekin olevansa somessa melko aktiivinen ja some-markkinoinnista Hennalla on tuoretta tuntumaa työnsä kautta. Jukolasta Henna hakee muutakin, kuin vain hyvien fiilisten välittämisen iloa.

– Isoin motivaatio lähteä Jukolan some-vastaavaksi on nähdä miten näin iso tapahtuma järjestetään. Samalla pääsee tekemään oman työn ulkopuolista roolia, hän sanoo.

Omaan tiimiinsä Henna kaipaa tyyppejä joilla on rohkeutta kokeilla uusia juttuja.

– Aktiivisuus somessa auttaa ymmärtämään, mikä missäkin lyö läpi. Suunnistusta kohtaan täytyy olla kiinnostusta, vaikka ei itse olisikaan lajin harrastaja.

Henna Sivenius kaipaa some-tiimiinsä uutta pelkäämättömiä tekjöitä.

Henna Sivenius kaipaa some-tiimiinsä uutta pelkäämättömiä tekijöitä.

Lahdessa asuva Henna itse edustaa suunnistuksessa Hollolan Urheilijoita. Iltarastien kiertämisen lisäksi hän on neljänä viime vuonna juossut Venlojen viestin ankkurina samassa joukkueessa kahden siskonsa ja äitinsä kanssa.

Sive-teamin nimellä kilpailleiden naisten projekti ei näillä näkymin saa jatkoa mutta hienot kokemukset eivät katoa.

– Perheen kanssa kisatessa hienointa on ollut, että olemme selvinneet neljä kertaa metsästä pois ilman hylkäyksiä, hän naurahtaa.

Kokemukset ovat myös näyttäneet Hennalle omakohtaisesti, kuinka helppoa Jukolaan nykyään on tulla perhe- tai kaveriporukalla. Suunnistuksessa hienoa hänen mukaansa on myös, että kilpakumppania autetaan tarvittaessa, jos vaikka sattuu olemaan metsässä aivan hukassa.

– Itse olen edelleenkin jonkin verran kilpailuhenkinen ja iltarasteissa on se hyvä puoli, että niitä voi kisata sillä tasolla kuin itse haluaa. Kehittyminen koukuttaa. Toisaalta laji palauttaa nopeasti jalat maahan heti kun luulee, että jotain osaa.

Henna kiersi iltarasteja jo teini-ikäisenä mutta silloin laji jäi pahojen allergioiden vuoksi. Omaa harrastamista täydentää nykyään myös suunnistuksessa kilpailevien nuorten valmentaminen.

Juha Reinikainen