Online palvelee Jukola-seuraajia paremmin kuin koskaan

Jukolan viesti, ja suunnistus yleensä, ovat olleet online-tulospalvelun edelläkävijöitä, ja online-tuloksia on toimitettu internetiin jo yli vuosikymmenen. Myös IT-alan hommissa pätee vanha sanonta: älä korjaa sitä, mikä ei ole rikki. Parannuksia on siksi tehty palveluun viime aikoina lähinnä palvelimien tehonkäytön parissa, jotta palvelu toimii myös valtavan suosion alla.

Älypuhelinten lyötyä viime vuosina läpi perinteinen Jukolan online-palvelu on kuitenkin, jos ei nyt rikki, niin auttamatta vanhentunut. Louna-Jukolaan teimme palveluun maltillisen parannuksen, jonka päätavoitteena on nimenomaan älypuhelinkäyttäjien parempi huomioiminen. Käydäänpä läpi mitä saimme aikaiseksi.

Venyvät ja adaptoituvat listaukset

Vanhat tuloslistat oli säädetty lähinnä normaaleille tietokoneille. Älypuhelimella tekstit olivat käytännössä lukukelvottomia ilman ”sormi-zoomin” käyttämistä. Nyt tuloslistojen fontit ja esitystapa muuttuvat saatavilla olevan tilan perusteella, ja ainakin tarkkasilmäisimmät selviävät tulosten katselusta älypuhelimella ilman zoomailua.

onlinejuttu_1
Esimerkkikuvassa mm. maiden liput on jätetty kännykässä pois ja pitkät nimet leikataan, jotta taulukot mahtuvat yhdelle ruudulle.

Joukkuenumerohaku

Ehkä yleisin kisan aikainen toimintamalli on tarkistaa oman tai kaverin joukkueen eteneminen kesken kisan. “Joko Pirjo on tullut metsästä? Koska mun täytyy lähteä puomille?” Tätä tarkoitusta varten palvelussa on jo pitkään ollut joukkuekohtainen sivu, josta näkee joukkueen etenemisen kisan kaikilla väliaikapisteillä.

onlinejuttu_2
Nyt tälle suositulle sivulle navigointi on tehty erityisen helpoksi. Valikossa olevaan kenttään voi syöttää joukkueen kilpailunumeron, jolla pääsee ”oikotietä” kaipaamaansa tietoon käsiksi.

Suosikkien tallennus

Joukkuekohtaisen sivun käyttöä helpottamaan tehtiin myös suosikki toiminto. Joukkuesivulla olevaa tähteä käyttämällä suosikki tallentuu selaimen muistiin.

onlinejuttu_3
Suosikit näkyvät tämän jälkeen pikavalintoina suoraan käyttäjän valikossa ja voit poistaa niitä roskakori ikonia painamalla.

onlinejuttu_4

Jatkosuunnitelmia

Tulevina vuosina online-palveluun on suunnitteilla myös automaattipäivitys ns. WebSocket-tekniikkaa hyväksikäyttäen. Tällöin uudet tulokset ilmestyvät ruudulle käytännössä välittömästi leimauksen tapahduttua, ilman sivun uudelleen päivitystä. Prototyyppejä on jo rakenneltu, mutta Jukolan suurelle massalle emme keskeneräisiä järjestelmiä halua esitellä.

Toivottavasti Jukolan seuraaminen on uudistusten ansiosta entistä mukavampaa! Jos taas onnistuimme rikkomaan vanhoja toimintoja, laittakaa infoa palvelun palautekanavan kautta.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit