Itkumuurilla selviää mikä meni vikaan

Arto Hakolalle selviää itkumuurilla, että 17. rasti on jäänyt leimaamatta. Kuva: Ilkka Metsälä.

Arto Hakolalle käy itkumuurilla ilmi, että 17. rasti on jäänyt leimaamatta. Kuva: Ilkka Metsälä.

Kun suunnistusurakka on takana, Emit-leimantarkastuspisteessä selviää osuusaika. Samalla nähdään, onko suunnistaja käynyt kaikilla rasteilla. Jos leimauksissa ilmenee ongelmia, suunnistaja ohjataan niin sanotulle itkumuurille selvittämään asiaa.

Itkumuurin vastuuhenkilö Ismo Kuokkanen kertoo, että Jukola on sujunut itkumuurilla hyvin. Venlojen viestissä itkumuurilla oli asiakkaita varsin vähän. Hylkäyksiä olikin naisten viestissä yhteensä alle 20. Jukolan viestin osalta asiakkaita on ollut rauhalliseen tahtiin, tosin jossain vaiheessa aamuyötä oli jopa ruuhkaa. Tähän mennessä kolmisenkymmentä joukkuetta on jouduttu yön viestissä hylkäämään.

– Ongelmat liittyvät useimmiten siihen, että suunnistaja on leimannut väärällä rastilla, esimerkiksi käynyt omaa rastia lähellä olevalla hajontarastilla ja koodi on jäänyt tarkastamatta, Kuokkanen kertoo.

Jonkin verran on myös ollut tapauksia, että kilpailijan Emit-leimasimesta on loppunut patteri. Tällöin turvaudutaan pahvisen tarkastusliuskan reikämerkintöihin. Aina liuska ei kuitenkaan ole tullut suunnistajan mukana maaliin asti vaan se on kadonnut maastoon.

– Kaikkemme teemme, jotta suunnistajalle saadaan tulos, mutta jos emit on pimeänä ja tarkistusliuska kadonnut, mitään ei ole tehtävissä. Tarkistusliuska olisikin hyvä teipata kiinni Emitiin, Kuokkanen neuvoo.

Vaihdossa väärän kartan ottaneita on tähän mennessä ollut vain kourallinen. Järjestäjien tekemiä karttojen pussitusvirheitä ei puolestaan ole tullut eteen vielä lainkaan.

Itkumuurilla asioi Tampereen Swecon työpaikkajoukkueen toisen osuuden juoksija Arto Hakola. Häneltä on jäänyt 17. rasti leimaamatta. Asiaa tutkitaan sekä tulos- että karttanäytöltä.

– Pakko kai se on uskoa, että rasti on jäänyt käymättä. Ei voi mitään, Hakola toteaa.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit