IFK Lidingö leireili Paimion seudulla

Jo alkaneen harjoituskauden myötä myös Louna-Jukola alkaa olla monilla entistä enemmän mielessä. Kuopio-Jukolan kakkonen, IFK Lidingö, tavoittelee tosissaan voittoa ensi kesänä, ja seura ottikin viikonloppuna ensi kertaa tuntumaa harjoitusmaastoihin.

Aivan ongelmitta ei Lidingön treenikausi ole vauhtiin päässyt, ja Jukola-leirilläkin oltiin viime päivien poisjääntien jälkeen vain pienehköllä miesryhmällä Matleena Boströmillä täydennettynä. Muun muassa Ruotsin maajoukkuemies Filip Dahlgren joutui jättämään leirin väliin selkävaivojen vuoksi. Suomalaistähti Mårten Boström puolestaan oli paikalla, mutta tehokas treenaaminen on nyt hetken jäissä vähän harvinaisemmasta syystä: mies nimittäin mursi lapaluunsa kuluneen viikon yöharjoituksessa liukastuessaan puunrungolta. Takaiskuista huolimatta joukkuehenki on huipussaan ja odotukset Louna-Jukolaan korkealla.

– Uusia vahvistuksia meille miesten ryhmään ei ole tulossa, mutta taistelemme varmasti voitosta myös ensi vuonna Jukolassa. Panostus Jukolaan on nyt vielä erityisen ”helppoa”, sillä Tukholmasta iltalaivaan hyppäämällä pääsee treenaamaan Turun kupeessa heti aamutuimaan, sanoo Boström.

Seuralla onkin tarkoitus tulla Jukola-leirille vielä ainakin kerran sekä olla paikalla jo muutamaa päivää ennen itse Jukolaa. Oikeanlaiseen tunnelmaan ja suunnistustunteeseen pääsy on tärkeää, joskaan Louna-Jukolasta ei maaston suhteen isoja yllätyksiä olekaan odotettavissa.

– Varsinkin Tukholman seudulla asuville Turun lähialueiden maastot ovat hyvin tutun oloisia. Kartoitustyyli on kuitenkin Suomen puolella vähän erilainen, ja kartat ovat myös kieltämättä parempia kuin Tukholman alueella, pohtii joukkueen norjalainen luottomies Øystein Kvaal Østerbø.

IFK Lidingön päättynyt kausi oli viestimenestyksellä mitaten miltei täydellinen. 10milan ja Jukolan kakkossijat saivat syksyllä jatkoa 25mannan ja Smålandskavlenin voitoista, ja olipa maajoukkuetykki Fredrik Johansson lisäksi voittamassa MM-viestiä Ruotsin väreissä. 10mila-voitto seuran historiasta löytyy – tosin jo vuodelta 1951 – kun taas Jukolan Hiidenkivi on edelleen valloittamatta. Molemmat olivat kuitenkin tänä vuonna sen verran lähellä, että sijoitusten kirkastumista tulevina vuosina voidaan Lidingön leirissä täysin syin odottaa.

Ensi kesäkuisena sunnuntaiaamuna selviää, viedäänkö kiertopalkinto seuraavaksi vuodeksi Lidingön sillan taakse Grönstan seuramajan vitriiniin. Seuraa siis tiiviisti numeroa 2!

IFK Lidingön Nicolas Simonin, Mårten Boström ja Øystein Kvaal Østerbø käyvät läpi viestiharjoitusta Paimiossa. Kuva: Antti Veijalainen.

IFK Lidingön Nicolas Simonin, Mårten Boström ja Øystein Kvaal Østerbø käyvät läpi viestiharjoitusta Paimiossa. Kuva: Antti Veijalainen.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit