IFK Lidingö på läger i Pemar

I och med att en ny träningssäsong har börjat, riktas också många blickar mot Louna-Jukola. Kuopio-Jukolatvåan IFK Lidingö siktar på vinst i nästa Jukola, och föreningen bekantade sig redan senaste veckoslut med träningsterräningen.

Helt utan problem har ändå inte Lidingös träningssäsong börjat, och på grund av en del uteblivna deltagare var det en mindre herrgrupp förstärkt av Matleena Boström som deltog i Jukola-lägret. Bland annat landslagslöparen Filip Dahlgren blev tvungen att stå över lägret på grund av ryggproblem. Den finska stjärnan Mårten Boström deltog i lägret, men den hårdare träningen står han för tillfället över på grund av en mera sällsynt orsak: under den föregående veckans natträning bröt Boström ett skulderblad när han halkade på en trädstam. Dessa bakslag till trots är lagandan på topp och förväntningarna på Louna-Jukola höga.

– Vi har inga nya förstärkningar på väg till herrgruppen, men vi kämpar säkert om segern i Jukola också nästa år. Jukola-satsningen är detta år ännu ”lättare” i och med att man med endast en natts båtresa kan komma åt träningar i Åbonejden, säger Boström.

Föreningen har planerat att komma över på Jukola-läger åtminstone en gång till och att vara på plats några dagar innan Jukola går av stapeln. Detta är viktigt för att hitta den rätta orienterings- och tävlingskänslan, även om terrängen i Louna-Jukola inte bjuder på några större överraskningar.

– Speciellt för de som bor i Stockholmstrakten känns Åbonejdens terränger ganska bekanta, även om kartritningsstilen är aningen annorlunda på den finska sidan av viken. Kartorna är onekligen bättre än i Stockholmsområdet, funderar lagets norska förtroendeman Øystein Kvaal Østerbø.

IFK Lidingös avslutade säsong var i stafettframgångar mätt närapå perfekt. En andraplats i både 10mila och Jukola följdes av vinst i både 25manna och Smålandskavlen. Säsongen förgylldes ytterligare av landslagskanonen Fredrik Johanssons vinst i VM-stafetten. Föreningen har redan tidigare fått smaka på 10milaseger – om än redan 1951 – men den högsta pallplatsen i Jukola är ännu oerövrad. Segern var ändå ytterst nära i båda tävlingarna, så en eventuell vinst inkommande säsong är inom räckhåll.

Nästa juni söndagsmorgon blir det klart ifall vandringspriset åker över Lidingöbron in i Grönsta klubbhus vitrinskåp. Följ alltså noggrant med nummer 2!

Nicolas Simonin, Mårten Boström och Øystein Kvaal Østerbø från IFK Lidingö går igenom stafetträningen i Pemar. Foto: Antti Veijalainen.

Nicolas Simonin, Mårten Boström och Øystein Kvaal Østerbø från IFK Lidingö går igenom stafetträningen i Pemar. Foto: Antti Veijalainen.

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit