YLEn Lauri Kivinen Jämsä-Jukolan 2013 suojelijaksi

 

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen Kuva: Yle

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen on kutsuttu ensi kesäkuussa Jämsässä pidettävän suunnistuksen Jukolan ja Venlojen viestin suojelijaksi.  

Kutsun esitti Aleksis Kiven hengessä seitsemän henkilön ryhmä, johon kuului edustajia kilpailuorganisaatiosta, Kaukametsäläiset ry:stä sekä Suomen Suunnistusliitosta. 

– Ylen vuosia jatkunut radio- ja televisioyhteistyö Jukolan viesteissä antoi hyvän suunnan suojelijan henkilövalinnalle. Toimitusjohtaja Kivisen vahva suuntautuneisuus lajiin useiden Jukolan Viestien kokemuksella, sekä hänen taustansa Keski-Suomessa ja Ylä-Pirkanmaalla olivat myös luonteva perusta kutsun esittämiselle, kertoo Jämsä-Jukolan kilpailunjohtaja Jaakko Lajunen. 

–Ylen pitkät perinteet Jukolan viestin välittämisestä yleisölle ulottuvat 1960-70 -luvuille. Tuolloin tapahtumasta tehtiin ensimmäiset osin tai kokonaan suorat lähetykset. Viime vuosien aikana tapahtumasta välitetyt, yhteensä noin 13 tunnin suorat lähetykset niin radiossa kuin televisiossa ovat olleet mahdolliset toteuttaa paljolti kisajärjestäjien kanssa erinomaisena jatkuneen yhteistyön myötä.  Ylelle on hienoa esittää suunnistusta ja olen otettu siitä, että sain kutsun arvostettuun suojelijan tehtävään, iloitsee toimitusjohtaja Lauri Kivinen.   

Suunnistusharrastus on hänelle tuttu jo nuoruusajoilta. –Keski-Suomen metsät ovat tulleet 70-luvulla jo tutuiksi lukioajan partioretkiltä ja -kilpailuista kun asuin Jyväskylässä, silloin tosin suunnistettiin yleensä repaleisella ja kastuneella valokopiokartalla, muistelee Lauri Kivinen. – lltarastit löysin pääkaupunkiseudulla 90-luvulla ja olen niiden innoittamana osallistunut kolme kertaa Fin5-tapahtumaan ja seitsemään Jukolaan. Jukolan viehätys on juosta samoja ratoja maailman huippujen kanssa, mutta samalla se on ainutlaatuinen reipas tapahtuma, joka kokoaa suunnistuskansan yhteen valoisaksi alkukesän viikonlopuksi, toteaa Lauri Kivinen. Kivinen aikoo osallistua myös Jämsä-Jukolaan Helsingin seudulla asuvista entisistä pohjalaisista kootun Suunta Jurvan -joukkueen väreissä.

Lisätietoja:

YLE                                               Toimitusjohtaja Lauri Kivinen                    09-1480 5003

Jämsä-Jukola 2013                      Kilpailunjohtaja Jaakko Lajunen               044-762 0131

Jämsä-Jukola 2013                      Viestintäpäällikkö Taina Huovinen            040-826 8961

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti