Venlojen viestin avausosuudesta tulee huikean kova

Venlojen viestin yksi ehdottomista ennakkosuosikeista, Tampereen Pyrintö, teki lauantaiaamuna vasta lähtöä Tampereelta kohti Jämsää. Joukkueen nokkamies Jouni Mähönen hehkutti kisarepun pakkaamisen ohessa tulevaa kisaa innostuneena. Kahden pettymykseksi muodostuneen Venlojen viestin jälkeen joukkue lähtee Mähösen mukaan tavoittelemaan viestistä korkeinta mahdollista sijoitusta.

– Taso tulee olemaan huikean kova. Omat tunnelmat ovat aurinkoiset kuten sääkin. Venla Niemellä on ollut kurkkukipua josta Aamulehti jo ehti uutisoimaankin, mutta hän juoksee silti.

Pyrinnön viestin avaa Riina Kuuselo, jota Mähönen kuvailee varmaksi aloittajaksi. Keskiosuuksilla juoksevat Venla Niemi ja Saila Kinni, jota Mähönen kehuu yhdeksi maan parhaista keskimatkojen osuuksien viejistä.

– Anni-Maija Fincke ankkurina on sitten ässämme hihasta, joka lienee se meidän yllätysvetomme. Annilla on takana hyvä Tiomila-juoksu ja hyvä korkean paikan leiri, Mähönen perustelee.

SK Pohjantähden kokoonpanosta löytyy yksi merkittävimmistä poisjäänneistä, kun Sofia Haajanen on sairastumisen takia poissa. Hänet korvaa Laura Lakanen, jota Pohjantähden jäsen, Jämsä-Jukolan areenatuotantoa vetävä Laura Hokka kuvailee kovaksi ja yllätysvalmiiksi juoksijaksi. Hokka pitää yllätyksenä Pyrinnön ratkaisua laittaa Fincke ankkuriksi, koska tämä ei ollut mukana hiljattain käydyllä maailmancupin kiertueella.

– Hän on säästeliään kisailunsa takia musta hevonen, jota vastaan moni ei ole päässyt mittaamaan tasoaan, Laura Hokka sanoo.

Suosikkeina Hokka mainitsee muun muassa Haldenin ja Århusin, mutta sanoo, että viime vuoden kymmenen kärjen joukkueista kaikki ovat vakuuttavan kovia tänäkin vuonna. Avausosuudesta sekä Mähönen että Hokka ennustavat vauhdikasta.

– Alkuosuuksilla pyörii kärjessä varmasti sellaistakin porukkaa, joka välttämättä lopussa ei enää ole mukana kärkikahinoissa. Oma työ on silti pystyttävä tekemään sataprosenttisesti, Mähönen korostaa.

– Aloitusosuudelta löytyy muun muassa Minna Kauppi Asikkalan aloittajana, siinä on yksi seurannan kohde, Hokka täydentää.

Muita aloittajia ovat muun muassa Haldenin Vendula Haldin, Paimion Rastin Laura Lammila, Ärhusin Ida Bobach ja Sävedalens AIK:n Emma Andersson. Kovaa kokemusta avausosuudella edustaa KooVeen ykkösjoukkueen Liisa Anttila.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti