Työvoimapäällikkö seuraa ahkerasti talkoorekisterin täyttymistä

Jämsä-Jukolan työvoimapäällikkö Tommi Kurosen elämässä liikunta on tiiviisti mukana joka päivä. Työpäivät kuluvat Jämsän kaupungin liikuntatoimella erityisliikunnanohjaajana ja vapaa-aikaan kuuluu suunnistus ja muu monipuolinen liikunta, metsänhoidolliset askareet sekä lapsiperheen arkipuuhailu yhdessä vaimon sekä viisi- ja kahdeksanvuotiaiden lasten kanssa. Suunnistuskilpailuissa valokuvausta harrastava Tommi nähdään usein myös kamera kaulassa.

– Suunnistuksen aloitin teini-ikäisenä kaverin houkuttelemana iltarasteilta. Aluksi mentiin kaverin kanssa yhdessä ja siitä pikku hiljaa pääsin itsenäiseen metsässä harhailuun. Siihen aikaan päälaji oli kilpahiihto ja suunnistus tuli mukaan hyvänä kesäharjoitusmuotona. Ensimmäinen Jukola oli Kraateri-Jukola Vimpelin Lakeaharjulla 1991 äänekoskelaisen Rasti E4:n väreissä. Siitä lähtien olenkin ollut mukana joka vuosi. Kaikki ovat olleet hienoja kokemuksia, mutta aloitusosuudet ovat sykähdyttävimpiä. Jämsän Retki-Veikkoja olen edustanut vuodesta 2006 lähtien.

Tommin mielestä suunnistus on hieno laji, johon jää helposti koukkuun. Heikohkolla kunnollakin selviää, jos suunnistaminen sujuu, toisin kuin esim. kilpahiihdossa. Suunnistaessa pääsee erilaisiin maastoihin ja porukka suunnistusympyröissä on mukavaa. Siellä ei turhia pröystäillä!

Jämsä-Jukolan työvoimapäällikkönä Tommi ylläpitää toimitsijarekisteriä, hoitaa yleisrekrytointia talkoolaisiksi, tekee tiedotteita talkoolaisille ja on mukana erilaisissa tapahtumissa markkinoimassa Jukolaa. – Kisaviikolla sitten olen toimitsijainfossa jakamassa materiaalia ja tietoa talkoolaisille.

Kisajärjestelyt ovat edenneet odotusten mukaisesti. Suurempia yllätyksiä ei matkan varrella ole vielä tullut vastaan. – Tietysti toivoisi, että talkoorekisteri täyttyisi hieman nopeampaa tahtia, mutta ihan mukavasti tässä mennään eteenpäin. Tuhannen talkoolaisen raja on jo ylitetty! Edellisten järjestäjien loppuraportteja lukemalla on osannut jo hiukan varautua tulevaan ja tiedonvaihtokokouksessa marraskuussa saatiin hyvää tietoa, kertoo Tommi.

Tommi odottaa, että tapahtuma menee Jukola-konseptin mukaisesti eli erinomaisesti. – Osanottajaennätykseen ei varmaankaan päästä, mutta muutoin järjestelyt toimivat hyvin ja voittajat saadaan selville. Suunnistajallehan Jukola on vuoden kohokohta, johon on pakko osallistua joka vuosi. Monet haluavat myös toimitsijasi vuodesta toiseen, ja toimitsijatöissä pääseekin seuraamaan hienoa tapahtumaa aitiopaikalta. Nykyteknologia on tehnyt suunnistuksesta hienon seurattavan ja paikanpäällä pääsee vielä aistimaan metsän tuoksun ja ehkäpä hienkin…

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti