Tuhannes talkoolainen pääsee itkumuurille

Tuhannen talkoolaisen raja ylittyi menneellä viikolla. Tuhannes ilmoittautunut on muuramelainen Jussi Kärkkäinen. Jämsä-Jukolan toimitsijatehtäviin osallistuminen on ollut Jussille itsestään selvä asia pitkään, vaikka itse ilmoittautuminen tapahtuikin vasta nyt.

Jukolan viesti tuli suunnistavan perheen lapselle tutuksi jo pikkupoikana, sitten koripallo vei mukaan lähes kaksimetriseksi venähtäneen nuorukaisen ja suunnistus jäi. – Vasta 2000-luvulla aloin kuntoilumielessä taas suunnistaa. Siinä välissä kävin kyllä juoksemassa ensimmäisen Jukolan viestin Iso-Syötteellä vuonna 1988. Suunnistamassa en ollut käynyt vuosiin, mutta olin sinä kesänä todella hyvässä juoksukunnossa. Jo ensimmäiselle rastille kului aikaa toista tuntia. Muistan, miten sinkoilin rinnettä ylös ja alas edestakaisin, mutta omaa rastia ei löytynyt. Kaikkiaan aikaa vierähti yli kolme tuntia. Seuraava Jukola olikin vuorossa vasta 19 vuoden kuluttua, muistelee Jussi.

Jämsä-Jukolassa Jussin löytää itkumuurilta. – Eikös itkumuuri ole se paikka, johon mennään, jos on jotain epäselvää leimojen kanssa? Itse en ole itkumuurilla käynyt, vaikka kaikkea mahdollista on suunnistuksessa tapahtunut, nauraa Jussi.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti