Terällä luvassa kotikisa

Juha Sorvisto, Vaajakosken Terä. Kuva:Kimmo Hirvonen

Vaajakosken Terä kantaa tänä vuonna harteillaan kotikisan viittaa, sillä huippuseuroista juuri Terä harjoittelee eniten keskisuomalaisissa metsiköissä. Terän joukkueenjohtaja Juhani Palonen kertoi vaajakoskelaisten olevan erittäin motivoituneita suunnistamaan Jämsässä. 

– Tiomilassa alkutunteina tuli isoja virheitä, mutta sijoitus, kymmenes, oli kuitenkin hyvä. Kakkosjoukkue oli selvästi paras kakkonen, mikä kertoo jotakin. Pääruoka on vielä syömättä, eikä vielä tiedetä mitä herkkua jälkiruoka tulee olemaan, Palonen tunnelmoi. 

MM-kotikisojen vuosi ei vaikuta teräläisiin liikoja, sillä myös Jukola on kotikisa. Myös ulkomaalaissuunnistajat ovat innoissaan Jämsässä kilpailemisesta osana MM-valmistautumista. 

– Kisat ovat lähellä odottamassa, niin valmistautuminen ja muu säätö on helpompaa. Ensimmäinen Jukola-leiri oli Peurungassa 21–26.5 ja toinen alkaa sitten NORT-kiertueen jälkeen Jukola-viikolla. Silloin haemme lähinnä tuntumaa maastoihin ja hämärään, mutta ei mitään loppurypistyksiä, Palonen paljastaa.

Anders Nordberg, Vaajakosken Terä Kuva:Kimmo Hirvonen

Palonen ennakoi, että maastot Jämsässä ovat juuri sitä mitä ovat.

– Kilpailijat pääsevät kyllä myös oikeille Keski-Suomen rinteille, himoituille, jylhille kuusikkorinteille. Radat ovat varmasti ”jukola-class” ja rastit paikoillaan jo senkin vuoksi, että Kaapro Häkkinen on ratavalvoja, Terän joukkueenjohtaja hehkuttaa. 

Terän tavoitteena on top 3, joka tietysti merkitsee myös voiton olevan mielessä. Myös Terän kakkosjoukkue hakee näkyvyyttä kärkijoukossa ja tavoitteeksi sille on asetettu 15 parhaan joukkoon suoriutuminen. 

– Kisat tulevat olemaan hyvät järjestelyiltään, kuten aina Keski-Suomessa ja erityisesti Jämsänjokilaaksossa – ei epäilystä, Palonen päättää Jukolaa selvästi jo odottaen. 

Terää voidaan hyvällä syyllä pitää yhtenä ennakkosuosikeista. Jonne Lakanen, Juha Sorvisto ja Antti Anttonen ovat juosseet hyvän kevätkauden, Anders Nordberg voitti Norjan keskimatkan MM-katsastuskilpailun ja Suomen maajoukkueen leiriltä kantautuneet viestit kertoivat myös Jani Lakasen vertyneen erittäin hyvään kuntoon. 

Loput Terän ykkösjoukkueen suunnistajat löytyvät tasokkaasta ryhmästä, jossa ovat lähinnä pienten kisojen kautta kautensa startannut Pasi Ikonen, tanskalaissuunnistaja Tue Lassen, norjalainen Håvard Lucasen sekä kakkosjoukkueen rungosta, jossa on lukuisa joukko rutinoituneita viestimiehiä, kuten Petri Saari, Jouni Kahelin ja Lasse Kautto sekä nälkäisiä nuoria Petteri Huikko, Toni Saari, Tuukka Jurvakainen ja Ville Keskisaari.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti