Reippaat talkoolaiset lumoutuivat Jukolasta

Talkoolaisilla pitää välillä niin kiirettä, ettei ehdi laittaa housuja jalkaan.

Jämsä-Jukolassa on töissä liki 1 600 talkoolaista, joista suuri osa sinnittelee hereillä läpi yön. Vaikka vuorot ovat pitkiä, antaa kilpailukeskuken kuhina kummasti voimaa ja virtaa valvomiseen.

Lisäpotkua voi hakea perinteiseen tapaan vaikkapa kahvista tai energiajuomista mutta muitakin keinoja löytyy. Jukolan talkoolaisina debytoineet Aino ja Siiri ovat piristäneet itseään metrilakulla ja pillimehulla. Tytöt kävivät myös ottamassa virkistävät tirsat työvuoronsa jälkeen.

-Teltassa nukutti makeasti ja makuupussissa oli lämmin, kertoivat tytöt lepohetkestään.

Unen määrällä neitokaiset eivät tosin pääse leveilemään.Yöpuulle käytiin vasta vähän ennen puolta yötä ja jo viideltä tytöt olivat virkeinä odottamassa viestin voittajaa maalisuoran varrella. Lähtö teltasta oli tapahtunut sen verran vilkkaasti, että yöhousutkin olivat unohtuneet jalkaan.

Aino ja Siiri olivat molemmat ensimmäistä kertaa Jukola-talkoissa mukana mutta kerta ei kuulemma jää viimeiseksi.

-Oli ihan sairaan mukavaa, kertoi Siiri työstään Jukolan lasten alueella.

-Lähetimme lapsia Tarinapolulle ja jaoimme osallistujille palkinnot. Oli kiva olla töissä, kun oli niin mukavaa porukkaa.

Aino puolestaan teki talkoovuoronsa pysäköinnin ohjauksessa Puukentän parkkialueella.

-Hauskaa oli.Tosissaan sai kyllä huitoa, että sai autot oikeisiin kohtiin. Onneksi äiti oli apuna, summasi Aino työvuoroaan Jämsä-Jukolassa.

Sekä Aino että Siiri harrastavat molemmat suunnistusta ja odottavat innolla, että ikä riittää Venlojen viestiin. Sitä odotellessa muutama vuosi kuluu vielä talkoohommissa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti