Ravintolaa luotsaa Johanna Rintapää

Johanna Rintapää lupaa puuroa olevan tarjolla Jämsä-Jukolassa läpi vuorokauden.

”Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella” vakuuttaa Jukolan ravintolatoimintoja luotsaava, iloisen nauravainen Johanna Rintapää. Hiukan yli nelikymppinen Johanna on kotoisin Kauhavalta. Jämsän seudulla hän on viihtynyt yli 20 vuotta, ensin Kuorevedellä ja nykyisin lähempänä keskustaa Kilpakorvessa. Kilpakorvessa Johanna asustaa omakotitalossa aviomiehensä Vesa Rintapään ja kahden tyttärensä Jennin, 13v ja Essin, 10v kanssa. Koko perheen lemmikin virkaa hoitaa hermeliinikani Lumi.

Ruoasta ammatti

Johanna työskentelee opinto-ohjaajana Mänttä-Vilppulassa Mäntän seudun koulutuskeskuksessa. – Työurani olen tehnyt muutenkin koulumaailmassa. Vuonna 1995 aloitin työskentelyn hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammatinopettajana, sitä työtä tein vuoteen 2010 saakka, jonka jälkeen siirryn opinto-ohjaajan pestiin. – Valtaosan työstäni on liittynyt ruokaan, tästä johtunee, että olen lähes kaikkiruokainen ja arvostan hyvää ruokaa, Johanna sanoo nauraen.

Perhe harrastaa yhdessä

Kesä on Johannalle mieluisin vuodenaika. Ja sehän on selvää, kun koko perheen harrastuksena on veneily. – Meillä on vene Päijänteellä ja monet Päijänteen saaret ja satamat ovat käyneet tutuiksi kesien aikana. Kevätkin on upeata auringon alkaessa lämmittämään ja voi raotella veneen pressua ja suunnitella veneen ”puunausta”.

Ensi keväänä Johannalla taitaa olla hieman muutakin mietittävää kuin veneen puunaus, Jukola järjestelyjen viedessä runsaasti vapaa-aikaa. – Onnistuneen Jämsä-Jukolan jälkeen on hieno nauttia kesästä Päijänteen aalloilla, Johanna toteaa luottavaisena.

Veneilyn lisäksi perheen yhteinen harrastus on geökätköily. – Maastossa kulkemista, upeita paikkoja ja nähtävyyksiä tarjoava harrastus, vähän kuin suunnistusta, mutta apuna käytetään gps-laitetta, Johanna kertoo. – Tänä syksynä olen harjoitellut myös suunnistusta. Takana on nyt kuudet iltarastit ja onneksi aina on maaliin löydetty.  Suunnistaminen on Johannan mielestä hyvin koko perheelle sopiva harrastus, kaikenikäisille ja – kuntoisille löytyy ratavaihtoehtoja. Porukka on mukavaa ja apua saa aina tarvittaessa.

Jukolan viestin iso pesti

Johanna ei ole ollut aktiivi suunnistaja ja Jukola organisaatioon lupautuminen tulikin hänelle hiukan varkain. – Asuimme Lajusten naapureina useita vuosia ja joskus Jaakko heitti, että kun Jämsään saadaan Jukolan viesti, niin lähdetkö vastaamaan ravintolapalveluista. Tietenkin vastasin, että totta kai, mukana ollaan. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan lunastamassa lupausta.

Oivallettuaan kuinka suuresta urakasta on kyse, Johannaa on muutaman kerran jo ehtinyt huimata vastuullinen pesti. – Toisaalta olen ajatellut, että tämähän on aivan valtavan hieno kokemus ja tällaisia mahdollisuuksia ei kovin usein tule kohdalle. Onhan tämä aivan mahtava luottamustehtävä, vastata n. 30000 henkilön muonittamisesta.

Ravintolavaliokunnan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa ravintolatoiminnot koskien kisaravintolaa, grillejä, mediatarjoiluja ja talkooväenruokailua. Johanna suurin huolenaihe on riittävän talkooporukan saanti, tarve on noin 300–400 henkeä.

– Tällä hetkellä ravintolatiimissä on lisäkseni kaksi henkilöä, myös he ovat alan ammattilaisia. Monet asiat ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Ruokalista on alustavasti suunniteltu, mutta pieniä muutoksia saattaa tulla. Lopulliseen ruokalistaan vaikuttaa pitkälti se, mikä toimittaja lopulta toimittaa ruoat Jämsä-Jukolaan. – Puuroa lupaamme tarjota myös yöaikaan ja aina kun sille on kysyntää, Johanna lupaa.

Johanna on ollut seuraamassa kahden edellisen Jukolan viestin järjestelyjä. Hän toteaa kisojen toteutuksen olleen kovasti erilaista vuonna 2011 Salpa-Jukolassa Vironlahdella ja tänä kesänä Valio-Jukolassa Vantaalla.

Johanna kannustaa muitakin kynnelle kykeneviä osallistumaan talkoolaisena Jukolaan. – Jokainen mukaan Jämsä-Jukolaan, jokaisen käsipari on tarpeellinen, jokainen on jossain alan ammattilainen, jokaisen työpanosta tarvitaan!

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti